Με 10.000 δολάρια έγιναν εκατομμυριούχοι: Η απίθανη ιστορία ενός ζευγαριού της διπλανής πόρτας

Για κάθε επίδοξο entrepreneur εκεί έξω, που ψάχνει την έμπνευση για το δικό του προσωπικό success story, υπάρχει η ιστορία ενός ζευγαριού το οποίο έδειξε σε όλους πώς μπορείς να πετύχεις. Μερικές φορές, η επιτυχία έρχεται μέσα από τον συνδυασμό δυο βασικών αξόνων. Από τη μία, χρειάζεται μια καλή ιδέα και, από την άλλη, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η προθυμία για λίγες θυσίες παραπάνω. Χάρη σε αυτό τον συνδυασμό η Sadie Beaudet (37 ετών) και ο Jeremy Roberts (39 ετών) κατάφεραν να πλουτίσουν.

Το concept ήταν απλό: ρούχα για γυναίκες φτιαγμένα από υλικά και υφάσματα, που χρησιμοποιούνται κυρίως για αντρικά ενδύματα. «Μου αρέσει ο τρόπος που αγκαλιάζουν το σώμα τα γυναικεία ρούχα, αλλά μου άρεσαν τα μοτίβο και τα prints των αντρικών ρούχων», ανέφερε η Beaudet σε συνέντευξή της στο CNBC. Αυτό ήταν και το ξεκίνημα της Tradlands, της εταιρείας ρούχων του ζευγαριού, με έμπνευση από τη βιομηχανία μόδας για άντρες.

Το 2011 όταν δηλαδή ήταν 27 ετών η Beaudet και 29 ετών Roberts και οι δυο άφησαν τις δουλειές τους στο San Francisco.

Η Beaudet εργαζόταν ως γραμματέας σε μια μεγάλη εταιρεία και ο Robert ως photo editor με ειδίκευση στο retouch φωτογραφιών. Αυτό που ένωνε και τους δυο, βέβαια, ήταν η ανάγκη για αλλαγή. Ήταν απογοητευμένοι από την εργασία τους.

«Θέλαμε να σκεφτούμε κάτι που θα μπορούσαμε να αγαπήσουμε και να κάνουμε μαζί και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια επιχείρηση», είπε η Beaudet.

Φιλοξενούμενοι σε σπίτι συγγενή και χωρίς αυτοκίνητο

Το θέμα είναι πως η Beaudet και ο Robert είχαν μόλις 10.000 δολάρια για να ξεκινήσουν το οτιδήποτε. Ήξεραν, λοιπόν, από την αρχή ότι θα έπρεπε να κόψουν όλα τα έξοδα. Επόμενη κίνησή τους ήταν να πουλήσουν πολλά από τα υπάρχοντά τους, συμπεριλαμβανομένου και του αυτοκινήτου τους, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν χωρίς το βάρος του ενοικίου μαζί με τον αδερφό της Beaudet στο Maine.

Η ουσιαστική αρχή του εγχειρήματός τους έγινε με ένα website το οποίο πουλούσε μόλις ένα απλό πουκάμισο από καινούργια υφάσματα και χρώματα. Την πρώτη χρονιά, τα έσοδα έφτασαν τα 40.000 δολάρια, σύμφωνα με όσα έχει πει η Beaudet. Κοιτάζοντας πίσω, εξηγεί πως ένιωσε σχεδόν υποχρεωμένη να προσπαθήσει να κάνει το «όνειρό» τους να λειτουργήσει.

Εξίσου καλά βέβαια πήγε και η σχέση τους, αν σκεφτεί κανείς πως το 2014 παντρεύτηκαν σε μια λιτή τελετή στο σπίτι των γονιών της Beaudet στην οποία μάλιστα η νύφη φορούσε ένα από τα φορέματα που πουλούσαν. Από εκεί και έπειτα, το μέλλον άρχισε να φαίνεται πιο φωτεινό από ποτέ.

Οι κόποι τους ανταμείφθηκαν

Κατάφεραν να φτιάξουν μια πιστή βάση πελατών, που έδειχναν να επιλέγουν με πάθος τα ρούχα που δημιουργούσε το ζευγάρι. Έπειτα η επιχείρηση «έπιασε» ρυθμούς ανάπτυξης που αγγίξαν το 100% και 150% χρόνο με τον χρόνο. Τελικά, οι δυο τους επέστρεψαν στην Καλιφόρνια και τώρα δουλεύουν το Tradlands, το οποίο λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά από το σπίτι, από όπου και ξεκίνησε.

Παρόλο που η συλλογή τους πλέον περιλαμβάνει T-shirts, τουνίκ και παντελόνια, που σύντομα πρόκειται να βρουν τη θέση τους στο κατάστημα, οι ίδιοι θεωρούν πως τα items για τα οποία αξίζει να είναι γνωστοί είναι τα πουκάμισα με κουμπιά. Ναι, το πρώτο item το οποίο έβαλαν στο shop τους. «Το βούτυρο στο ψωμί μας είναι τα πουκάμισα με κουμπιά», έχει δηλώσει στο παρελθόν η Beaudet. Σημειώνεται πως η επιχείρηση τους μέχρι το τέλος του 2017 κατάφερε να κάνει πωλήσεις 800.000 δολαρίων.

Η αφοσίωση στο σχέδιο

Μέχρι και σήμερα, έχουν αγοράσει ένα αυτοκίνητο (φυσικά), ενώ έχουν προσλάβει και μερικούς υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης για να βοηθήσουν την επιχείρηση να λειτουργήσει. Αυτές τις δύο επεκτάσεις δεν τις λες και λίγες για ένα ζευγάρι που ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν. Σύμφωνα με όσα λένε οι ίδιοι, βέβαια, αυτό ήταν και το κλειδί της επιτυχίας τους. Κάποιες φορές, το να μην υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, είναι ο μόνος τρόπος να λειτουργήσει το πρώτο πάση θυσία. «Το να μην έχουμε backup πλάνο, μας έδωσε τη φωτιά για να το κάνουμε να λειτουργήσει», τονίζει η Beaudet.

Όπως καταλαβαίνουμε, για μία ακόμα φορά, στον κόσμο της επιχειρηματικότητας αυτό που έχει τελικά τη μεγαλύτερη σημασία είναι το πάθος, η αφοσίωση στο πλάνο σου, αλλά και η ευελιξία να τολμάς να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή. Περισσότερο και από το να κυνηγάς το χρήμα με κάθε κόστος, είναι πιο ουσιαστικό να διαθέτεις αυτές τις ικανότητες και να περιμένεις να τα θετικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Άλλωστε, ο εύκολος τρόπος για να κερδίσεις πολλά χρήματα αποδεικνύεται πολλές φορές ότι είναι ο λάθος τρόπος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα