McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση από εποχής Covid σε πωλήσεις στις ΗΠΑ

Η McDonald’s ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων στις ΗΠΑ από την κορύφωση της πανδημίας Covid-19 πριν από πέντε χρόνια, καθώς η αβεβαιότητα που προκαλούν οι δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ επηρεάζει σοβαρά την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Οι πωλήσεις στα ίδια καταστήματα στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,6% σε ετήσια βάση το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, κυρίως λόγω μείωσης της επισκεψιμότητας, όπως ανακοίνωσε η μεγαλύτερη αλυσίδα μπέργκερ στον κόσμο.

Η πτώση στις πωλήσεις καταστημάτων που λειτουργούν για τουλάχιστον ένα έτος συνέπεσε με την κατακόρυφη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης προς το τέλος του τριμήνου, μετά την επιβολή δασμών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ που τάραξαν τις αγορές και δημιούργησαν ανησυχίες στους Αμερικανούς για τις προοπτικές απασχόλησης.

Οι αναλυτές ανέμεναν μια πιο ήπια μείωση 1,4% στις αντίστοιχες πωλήσεις των περίπου 14.000 καταστημάτων McDonald’s στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Visible Alpha. Τα στοιχεία σηματοδοτούν το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο μείωσης στις συγκρίσιμες πωλήσεις στις ΗΠΑ και πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από εκείνη του 8,7% στα μέσα του 2020.

Ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s, Κρις Κεμπτσίνσκι, σημείωσε ότι «οι καταναλωτές σήμερα παλεύουν με την αβεβαιότητα».

Τα στοιχεία έρχονται έπειτα από απογοητευτικές πωλήσεις και για άλλα αμερικανικά καταστήματα εστίασης, όπως τα Starbucks και Chipotle Mexican Grill. Αντίθετα, η Taco Bell (θυγατρική της Yum Brands) ανέφερε αύξηση 9% στις συγκρίσιμες πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία με έδρα το Σικάγο συνέχισε να προσφέρει προωθητικές ενέργειες όπως το «πακέτο γεύματος με 5 δολάρια» που εισήγαγε το περασμένο καλοκαίρι. Παράλληλα, παρουσίασε προσφορές περιορισμένης διάρκειας, όπως ο συνδυασμός Big Mac, πατάτες, αναψυκτικό και συλλεκτικές φιγούρες που σχετίζονται με την κυκλοφορία της ταινίας Minecraft αυτόν τον μήνα.

Οι παγκόσμιες συγκρίσιμες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο, με αδυναμία σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο να αντισταθμίζεται εν μέρει από ισχυρότερες πωλήσεις σε αγορές όπως η Ιαπωνία και η Μέση Ανατολή.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 3% στα 5,96 δισεκατομμύρια δολάρια, χαμηλότερα από την εκτίμηση των 6,12 δισεκατομμυρίων σε δημοσκόπηση της Visible Alpha. Τα καθαρά κέρδη επίσης υποχώρησαν κατά 3% στα 1,87 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών, σημειώνουν οι Financial Times.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα