Μαζικό μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες των ΗΠΑ – «Έπεσαν» AT&T, Verizon και TMobile

Μεγάλα προβλήματα καταγράφονται στο τηλεφωνικό δίκτυο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, πρόκειται για ένα μαζικό μπλακ άουτ με βλάβες σε εταιρείες κολοσσούς που είδαν το δίκτυό τους να βγαίνει εκτός λειτουργίας.

Οι διακοπές σημειώθηκαν σε βασικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των AT&T, Verizon και TMobile. Τα μεγαλύτερα προβλήματα φαίνεται πως σημειώθηκαν στην AT&T, τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ.

Στοιχεία από τον ιστότοπο παρακολούθησης λειτουργίας των τηλεπικοινωνιών Downdetector.com, από το πρωί έχουν αναφερθεί στην Ανατολική Ακτή περισσότερα από 70.000 περιστατικά. Διακοπές έχουν αναφερθεί στη Νέα Υόρκη, στη Βοστώνη, στην Ουάσιγκτον, στο Μόντρεαλ, στην Ατλάντα, στο Χιούστον, στο Ντάλας, στο Λος Άντζελες , στο Σιάτλ και στο Σαν Φρανσίσκο.

Η AT&T έχει επιβεβαιώσει πως υπήρξαν προβλήματα, αλλά δεν έχει δώσει προς ώρας στοιχεία για το μέγεθος και την αιτία του προβλήματος. Από την πλευρά της, η TMobile είπε ότι δεν αντιμετώπισε διακοπές και ότι το δίκτυό της λειτουργούσε κανονικά, ωστόσο πολλοί χρήστες της ανέφεραν προβλήματα.

Εκπρόσωπος της Verizon δήλωσε επίσης πως δεν διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο της και οι πελάτες της ενδεχομένως να επηρεάστηκαν εάν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με κάποιον άλλο πάροχο που αντιμετώπισε πρόβλημα.

Σε όλη τη χώρα, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (911), πυροσβεστική και αστυνομία, με μηνύματά τους ενημέρωσαν τους πολίτες πως τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες έχουν επηρεάσει και τη δική τους ικανότητά τους να δέχονται κλήσεις.

Η πυροσβεστική υπηρεσία προέτρεψε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν κάποιο σταθερό τηλέφωνο, ενώ αστυνομικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες, εάν έχουν πρόβλημα τηλεφωνικής επικοινωνίας, να στείλουν ένα μήνυμα κειμένου στο 911.

Στο Χ πολλοί χρήστες διαμαρτυρήθηκαν για τη διακοπή στις επικοινωνίες, ενώ κάποιοι ανέφεραν πως τα iPhone τους είχαν κολλήσει στη λειτουργία «SOS» λόγω της απώλειας της σύνδεσης. Οι μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν κάνει ακόμη καμία δήλωση σχετικά με τις διακοπές και δεν είναι σαφές τι προκάλεσε το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα