Μαυροβούνιο: Τσέχικο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουρισμό και τις υποδομές

Το ενδιαφέρον επιχειρηματιών από την Τσεχία για την υλοποίηση επενδύσεων στους τομείς των υποδομών -με έμφαση στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες- και του τουρισμού στο Μαυροβούνιο, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας, Τόμας Πέτριτσεκ, στον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, στην Ποντγκόριτσα.

Ο κ. Μάρκοβιτς αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και διατύπωσε την εκτίμηση ότι η επίσκεψη του κ. Πέτριτσεκ θα δώσει επιπλέον ώθηση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου ευχαρίστησε την Τσεχία για τη στήριξή της στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου, ενώ ο κ. Πέτριτσεκ σημείωσε ότι η Τσεχία ενθαρρύνει τη συνέχιση των απαραίτητων – για την ευρωπαϊκή προοπτική του Μαυροβουνίου – μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Οι μεταρρυθμίσεις που χαρακτηρίζονται πετυχημένες έχουν «αποτύπωμα» στην οικονομία και την περαιτέρω ανάπτυξη της κάθε χώρας μετά την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο κ. Πέτριτσεκ, αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου.

Οι κ.κ. Μάρκοβιτς και Πέτριτσεκ συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, ιδίως μέσα από την ενίσχυση των συνεργειών που αναπτύσσουν τα εμπορικά επιμελητήρια των δύο χωρών.

Σχετικά Νέα