Μαυροβούνιο: Συγχαρητήρια στην Κροατία για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ

Συγχαρητήριο μήνυμα στην Κροατία για την ανάληψη της εναλλασσόμενης προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (το α’ εξάμηνο του 2020) απηύθυνε, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Μάρκοβιτς.

«Καλωσορίζουμε την απόφαση της Κροατίας να θέσει ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της το θέμα της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει ο κ. Μάρκοβιτς σε ανάρτησή του στο Twitter.

Παράλληλα, εφημερίδες του Μαυροβουνίου και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης της χώρας φιλοξένησαν την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κροατία υπογραμμίζοντας πως το κεντρικό «μοτίβο» αυτής της εξάμηνης περιόδου για την Κροατία είναι «μια δυνατή Ευρώπη σε έναν κόσμο προκλήσεων». Επίσης, επεσήμαναν ότι στόχος της Κροατίας -όπως είχε επισημανθεί από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας- ήταν η συνέχιση της διαδικασίας διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως «επένδυση» για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Σχετικά Νέα