

Με επίσημη δήλωσή του ο Γιώργος Γραμματικάκης γνωστοποίησε ότι αρνήθηκε-για προσωπικούς λόγους-την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση.
Ο πρώην, πια, ευρωβουλευτής του Ποταμιού τόνισε: “Σύμφωνα με «διαρροές» στα Μέσα Ενημέρωσης, το όνομα μου κυκλοφορεί επί ημέρες ανάμεσα σε εκείνα, τα αξιόλογα, που προορίζονται για μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Φιλικές και ανεπίσημες κρούσεις είχα ασφαλώς από σημαντικά στελέχη του. Το όνομα μου όμως βρέθηκε σε μια αξιοθαύμαστη πολιτική αρένα χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση ή δική μου πρόθεση. Όπως είχα χρέος επεδίωξα να έχω μια άμεση επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για να εκφράσω και τις δικές μου αντιλήψεις.
Του εκδήλωσα λοιπόν κατά την επικοινωνία μας τις θερμές ευχαριστίες μου για την πρόθεση του να με τιμήσει με την εμπιστοσύνη του. Η παράταση όμως αυτής της εκκρεμότητας φρονώ ότι υπονομεύει τις δικές μου προθέσεις και το ήθος, ενώ παράλληλα δυσκολεύει τις κινήσεις του. Δεν θέλω να αποτελώ για κανένα απειλή, ούτε και αμφισβητώ τις άξιες κομματικές περγαμηνές. Τον ενημέρωσα λοιπόν για την δική μου απόφαση, που δεν είναι ασύνδετη από την πικρή πολιτική πορεία που είχε το Ποτάμι: Να αποφύγω, προς το παρόν τουλάχιστον, την ανάμιξη μου στην ενεργό πολιτική. Έχω την τύχη, προσέθεσα, να ολοκληρώνω αυτές τις ημέρες μια γόνιμη, νομίζω, θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και να έχω κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου και των εκεί συναδέλφων μου. Η επιθυμία μου είναι λοιπόν να παραμείνω ένας ενεργός πολίτης, με κύριο μέλημα την όποια συμβολή μου στην πορεία του τόπου, και την πίστη μου στις κοινωνικές αξίες.
Βεβαίωσα, επίσης, τον κ. Πρωθυπουργό, ότι, όπως έπραξα και με την συμφωνία των Πρεσπών, θα είμαι πάντα συμπαραστάτης σε κάθε επιδίωξη για το συμφέρον της πατρίδας. Και σε κάθε προσπάθεια για μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη. Οφείλω, τέλος, να ευχαριστήσω όλους εκείνους, τους πολλούς, που εξέφρασαν με κάθε τρόπο την ικανοποίηση τους για το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας μου. Χάρις επίσης οφείλεται στους φίλους, που θεώρησαν χρέος τους να με ενημερώσουν για τα αρνητικά αισθήματα τους. Η απόφαση όμως για την μη συμμετοχή μου υπήρξε προσωπική και σύμφωνη με τις αξίες μου. Έχει λοιπόν, όπως συμβαίνει πάντα με τις δύσκολες μας αποφάσεις, την μελαγχολία αλλά και την ιδιαίτερη της περηφάνεια”.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.