Μασκ: Ζητά χρηματοδότηση 1 δισ. δολαρίων για start up Τεχνητής Νοημοσύνης

ΗX.AI, μια νεοφυής επιχείρηση Τεχνητής Νοημοσύνης που ιδρύθηκε από τον Ίλον Μασκ κατέθεσε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να αντλήσει έως και 1 δισ. δολάρια σε μια προσφορά μετοχών.

Η εταιρεία έχει ήδη συγκεντρώσει σχεδόν 135 εκατ. δολάρια από τέσσερις επενδυτές, με την πρώτη πώληση να πραγματοποιείται στις 29 Νοεμβρίου, και έχει «δεσμευτική και εκτελεστή συμφωνία» για την αγορά των υπόλοιπων μετοχών, αναφέρει η κατάθεση.

Η νεοσύστατη επιχείρηση, την οποία ανακοίνωσε ο Μασκ τον Ιούλιο, επιδιώκει να κατανοήσει την πραγματική φύση του σύμπαντος, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Τον περασμένο μήνα, η X.AI κυκλοφόρησε ένα chatbot που ονομάζεται Grok, το οποίο η εταιρεία λέει ότι έχει ως πρότυπο τον «Οδηγό του Οτοστόπ για τον Γαλαξία». Το chatbot έκανε το ντεμπούτο του μετά από δύο μήνες εκπαίδευσης και έχει γνώση του διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο, υποστηρίζει η εταιρεία.

«Το Grok έχει σχεδιαστεί για να απαντά σε ερωτήσεις με λίγη ευφυΐα και έχει μια επαναστατική σειρά, γι′ αυτό μην το χρησιμοποιείτε αν μισείτε το χιούμορ!», έγραψε στον ιστότοπό της, προσθέτοντας: «Θα απαντήσει επίσης σε πικάντικες ερωτήσεις που απορρίπτονται από τα περισσότερα άλλα συστήματα AI».

Με τον Grok, το X.AI στοχεύει να ανταγωνιστεί άμεσα εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του δημιουργού του ChatGPT ή του OpenAI.

Νωρίτερα, ο Μασκ φέρεται να εξασφάλισε χιλιάδες μονάδες επεξεργασίας γραφικών υψηλής ισχύος (GPU) από την Nvidia, το είδος των τσιπ που είναι απαραίτητα για την κατασκευή ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα