Μασκ: Δηλώνει βέβαιος ότι Σαουδάραβες επενδυτές στήριζαν την έξοδο της Tesla από το ταμπλό

Ο Έλον Μασκ, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, κατέθεσε τη Δευτέρα σε αμερικανικό δικαστήριο ότι ήταν βέβαιος πως είχε την υποστήριξη από Σαουδάραβες χρηματοδότες το 2018 για να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στο πλαίσιο της δίκης, που διεξάγεται σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, ο Έλον Μασκ ανέφερε ότι είχε συναντηθεί στις 31 Ιουλίου 2018, με εκπροσώπους του κρατικού επενδυτικού ταμείου (Public Investment Fund – PIF) της Σαουδικής Αραβίας στο εργοστάσιο της Tesla στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια.

Ο Μασκ είπε ότι δεν συζήτησε μια τιμή εξαγοράς, αλλά οι εκπρόσωποι του ταμείου της Σαουδικής Αραβίας ξεκαθάρισαν ότι θα κάνουν ό,τι χρειαζόταν για να πραγματοποιηθεί μια εξαγορά.

“Η PIF ήθελε κατηγορηματικά να κάνει ιδιωτική την Tesla”, είπε.

Στη δίκη, μέτοχοι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι υπέστησαν ζημίες μετά από ένα tweet του Μασκ στις 7 Αυγούστου 2018, ότι εξέταζε να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο, στα 420 δολ. ανά μετοχή, με τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας να αναφέρει ακόμα ότι “η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη”.

Μασκ: Δηλώνει βέβαιος ότι Σαουδάραβες επενδυτές στήριζαν την έξοδο της Tesla από το ταμπλό
Η τιμή της μετοχής της Tesla αυξήθηκε μετά τα tweets του Μασκ και στη συνέχεια υποχώρησε καθώς κατέστη σαφές ότι η εξαγορά δεν θα γινόταν.

Σώμα εννέα ενόρκων θα αποφασίσει εάν ο δισεκατομμυριούχος φούσκωσε τεχνητά την τιμή της μετοχής της Tesla προβάλλοντας τις προοπτικές της εξαγοράς και εάν ναι κατά πόσο.

Οι ενάγοντες έχουν ήδη ξεπεράσει αρκετά νομικά εμπόδια σε μια σπάνια ομαδική αγωγή, με τον δικαστή Έντουαρντ Τσεν να καταλήγει τον περασμένο Μάιο ότι η ανάρτηση του Μασκ ήταν αναληθής και απερίσκεπτη.

Στις δηλώσεις του σήμερα ο Μασκ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πίστευε πως θα μπορούσε να είχε πουλήσει αρκετές μετοχές της εταιρείας πυραύλων SpaceX που του ανήκει, για να χρηματοδοτήσει μια εξαγορά και “αισθάνθηκε ότι η χρηματοδότηση ήταν εξασφαλισμένη” μόνο με τη μετοχή της SpaceX.

Ο Μασκ αντιμετωπίζει επίσης μια μήνυση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για τα επίμαχα tweets, κάτι που οδήγησε σε συμβιβασμούς συνολικού ύψους 40 εκατ. δολ. για τον ίδιο και την εταιρεία καθώς και την πρωτοφανή απαίτηση να ελέγχει εκ των προτέρων ένας δικηγόρος της Tesla ορισμένα από τα tweets του Μασκ.

“Επιλέχθηκε [η τιμή] επειδή ήταν 20% premium σε σχέση με την τιμή της μετοχής”, κατέθεσε. “Η τιμή των 420 δολαρίων δεν ήταν αστείο”.

Ο ιδρυτής της Tesla ξεκίνησε την κατάθεση του την προηγούμενη Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι τα tweets του δεν επηρέαζαν πάντα τις μετοχές της Tesla με τον τρόπο που περίμενε.

“Ακριβώς επειδή κάνω μια ανάρτηση με ένα tweet, δεν σημαίνει ότι ο κόσμος το πιστεύει ή θα ενεργήσει ανάλογα”, είπε ο Μασκ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα