Μασκ: Αναζητά αμερικανικά κεφάλαια για το δορυφορικό δίκτυο της Ουκρανίας

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έλαβε αίτημα από τον CEO της SpaceX και της Tesla, Ίλον Μασκ, να αναλάβει τη χρηματοδότηση του δορυφορικού του δικτύου που παρείχε κρίσιμες επί του πεδίου μάχης πληροφορίες για τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις σχεδόν από την αρχή του πολέμου με τη Ρωσία, όπως δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπαν ότι το θέμα έχει συζητηθεί σε συναντήσεις και ανώτεροι ηγέτες το εξετάζουν χωρίς να υπάρχουν αποφάσεις.

Σε δήλωση της η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ είπε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το υπουργείο έλαβε αλληλογραφία από τη SpaceX σχετικά με τη χρηματοδότηση του Starlink, και συγκεκριμένα του προϊόντος δορυφορικών επικοινωνιών της στην Ουκρανία. Παραμένουμε σε επικοινωνία με τη SpaceX για αυτό και άλλα θέματα».

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Πενταγώνου, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την επικοινωνία ή να γνωστοποιήσει το σε ποιον στάλθηκε η αλληλογραφία και πότε ξεκίνησαν οι επικοινωνίες με τον Μασκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίλον Μασκ άρχισε να στέλνει δορυφορικά πιάτα Starlink στην Ουκρανία λίγες μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο. Στις 28 Φεβρουαρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Μικάιλο Φεντόροβ ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία των πρώτων κιτ Starlink που έφτασαν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Η γενναιοδωρία του Μασκ βοήθησε εντόνως τους Ουκρανούς και θεωρήθηκε ότι αλλάζει το παιχνίδι στις πολεμικές τακτικές, καθώς παρόλο που οι Ρώσοι θα μπορούν να προσπαθήσουν να κόψουν τις επίγειες επικοινωνίες της Ουκρανίας, δεν μπορούν να ελέγξουν το διάστημα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα