Μαρτυρία ανήλικης: Μας εκβίαζαν να μην πούμε τι συμβαίνει

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για κακοποιήσεις παιδιών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που υπόσχεται έρευνα και κυρώσεις εφόσον αποδειχθούν οι καταγγελίες, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για το συγκεκριμένο ζήτημα και τη λειτουργία των δομών πρόνοιας στην Ελλάδα.

Ανήλικη που φιλοξενείτο στη δομή της «Κιβωτού» στη Χίο μίλησε στην ΕΡΤ και υποστήριξε ότι τα περιστατικά βίας δεν ήταν μεμονωμένα.

«Με έβαζαν να μαζεύω κουκουνάρια. Κάθε φορά που δεν άκουγα με έκλειναν στο δωμάτιο, ξεχνούσαν να μου φέρουν φαγητό γενικώς τα παιδιά εκεί πέρα είναι σαν δούλοι».

Αποκομμένα από την υπόλοιπη κοινωνία ισχυρίζεται η ανήλικη πως ζούσαν τα παιδιά της Κιβωτού και όπως λέει πολλές φορές τους απαγόρευαν να μιλούν ακόμη και μεταξύ τους.

«Έπεφτε ξύλο, σε έβαζαν τιμωρία στην απομόνωση δεν σου επέτρεπαν να μιλάς με τα άλλα παιδιά και έλεγαν στα άλλα παιδιά ότι δεν κάνει να σου μιλάνε».

Η κοπέλα έζησε στη δομή της Χίου από τα 7 έως τα 14 της χρόνια, ενώ σήμερα βρίσκεται σε ξενώνα άλλης οργάνωσης μακρυά από τη Χίο.

«Από τη δομή εκείνη έφυγα γιατί άρχισα να βγάζω την αλήθεια και να τα λέω και στους ψυχολόγους και έξω και αυτοί αυτό δεν το ήθελαν και λέγαν και στα άλλα παιδιά ότι αν δεν πεις αυτά που θέλουν σου βάζουν τιμωρία», υπογράμμισε και επισήμανε: «Όλο το περιβάλλον ήταν έτσι και όλα τα παιδιά είχαμε πολύ χάλια ψυχολογία. Μας εκβίαζαν για να μην πούμε τι συμβαίνει».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα