Μαρτίνου για «Κιβωτό του Κόσμου»: Στόχος μας να μην υπάρξει πρόβλημα στα παιδιά

Στις άμεσες προτεραιότητες της μετά την ανάληψη των διοικητικών καθηκόντων της στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά την απομάκρυνση του Πατέρα Αντώνιου και του προηγούμενου ΔΣ, αναφέρθηκε στις πρώτες δηλώσεις; της η νέα πρόεδρος της ΜΚΟ Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

«Κατ’ αρχήν είναι μεγάλη τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη για αυτό που αναλαμβάνουμε. Δεν έχω να πω πολλά πράγματα, γιατί είναι σημερινό το νέο και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να δούμε τι θα παραλάβουμε. Το ένα κομμάτι είναι η Δικαιοσύνη που έχει αναλάβει και τρέχει», σημείωσε χαρακτηριστικά στις τηλεοπτικές κάμερες και πρόσθεσε πως «εμείς θα κάνουμε τον διαχειριστικό έλεγχο για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί η Κιβωτός με όλες τις δομές και να μην υπάρξει πρόβλημα για κανένα παιδί»,

«Ο στόχος μας είναι να προχωρήσει η καθημερινότητα και όλα τα παιδιά να ζούνε κανονικά όπως πρέπει με τις συνθήκες που τους αρμόζει», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» ενώ συνεχίζονται σήμερα οι καταθέσεις για τα περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς στη δομή.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα οικονομικά της ΜΚΟ, καθώς η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα διεξάγει έρευνα και αναμένεται να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκόμενων.

Την ίδια στιγμή, κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας τοποθετείται στην «Κιβωτό του Κόσμου», προκειμένου να ερευνήσει σε βάθος τα οικονομικά στοιχεία της δομής, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε τη συνεργασία του με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα καθώς και με έγκριτο δικηγορικό γραφείο.

Όποιος έχει πράξει παράνομα και παράτυπα θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, τόνισε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Παράλληλα, υπήρξαν και νέες εντάσεις σήμερα έξω από το κτίριο της Κιβωτού στον Κολωνό. Σύροι γονείς επιμένουν να δουν τα παιδιά τους, τονίζοντας την επιθυμία τους να τα πάρουν πίσω.

Νέο ΔΣ: Πρώτο μέλημα η εύρυθμη λειτουργία των δομών

Στην πρώτη του ανακοίνωση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου» τονίζει ότι κύριο μέλημα είναι η προστασία των παιδιών και η εύρυθμη λειτουργία των δομών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου», αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας τη μεταβατική διοίκηση του φορέα.

Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο. Επίσης, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου».

Παράλληλα, είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κοινωνία των πολιτών. Θα ακολουθήσουν τακτικές ενημερώσεις».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου» αποτελείται από τους:

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Ιωάννης-Σπυρίδων Τέντες, πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ιωάννης Παπαδάτος, παιδίατρος, τ. διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»
Γιώργος Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής των «Παιδικών Χωριών SOS»
Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου»
Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά»
Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Γραφείου υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα