Μαρτίνο: Ανατίναξαν ΑΤΜ και απείλησαν περαστικό

Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα από έκρηξη σε ΑΤΜ, στο Μαρτίνο Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον έξι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν ένα ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 43.420 ευρώ και ήταν τοποθετημένο στον εσωτερικό χώρο σουπερμάρκετ.

Οι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες τύπου «full face», αφού έσπασαν τον υαλοπίνακα της εισόδου του καταστήματος, εισήλθαν εντός αυτού και αποκόλλησαν το ΑΤΜ, προκαλώντας στη συνέχεια έκρηξη σε αυτό, χρησιμοποιώντας αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής εκρηκτική ύλη.

Από την έκρηξη ενεργοποιήθηκε το αντικλεπτικό σύστημα IBNS (χρωμοπαγίδα) του ΑΤΜ, καθιστώντας τα χαρτονομίσματα άχρηστα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού, ένας εκ των δραστών είχε στην κατοχή του πιστόλι, με το οποίο τον απείλησε, για να απομακρυνθεί από το σημείο, όταν εκείνος από την φασαρία πλησίασε για να δει τι συμβαίνει.

Στη συνέχεια, με την χρήση φορτηγού οχήματος, το οποίο οι δράστες είχαν αφαιρέσει από παρακείμενο κατάστημα δομικών υλικών, ρυμούλκησαν το ΑΤΜ με την χρήση συρματόσχοινου μεγάλου μήκους, έξω από το κατάστημα και μέχρι τον χώρο στάθμευσης, το τοποθέτησαν στον εσωτερικό ενός VAN, χρώματος λευκού και από κοινού με ένα μαύρο SUV μάρκας AUDI, οι δράστες διέφυγαν με κατεύθυνση την Λάρυμνα Φθιώτιδας.

Έρευνα και προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας. Στο σημείο ανευρέθηκε το φορτηγό όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την ρυμούλκηση του μηχανήματος, το οποίο αφού εξερευνήθηκε για τυχόν αποτυπώματα και γενετικά υλικά, παραλήφθηκε από τον ιδιοκτήτη του. Επίσης, στον χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα συρματόσχοινο.

 

πηγή    news247.gr

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα