Μαρκ Ρούτε: Ολλανδία και η Δανία θα παραδώσουν στην Ουκρανία μαχητικά F-16

Η Ολλανδία και η Δανία θα παραδώσουν έναν απροσδιόριστο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία όταν θα έχουν ικανοποιηθεί οι προϋποθέσεις για τη μεταφορά τους, δήλωσε την Κυριακή ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, καθώς ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέπτεται τη χώρα του.

Πρόκειται για την πρώτη πραγματική δέσμευση που αφορά την προμήθεια F-16 στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, η οποία πραγματοποιείται λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ ενέκριναν την πιθανή παράδοση αυτού του τύπου μαχητικών από την Ολλανδία και τη Δανία.

Σημειώνεται πως ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έφθασε την Κυριακή στην Ολλανδία στο πλαίσιο μιας συνεχούς προσπάθειας για την ενίσχυση της αεράμυνας της Ουκρανίας, λίγες ημέρες αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν την πιθανή παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Ολλανδία και τη Δανία.

Η Ολλανδία, μαζί με τη Δανία, ηγήθηκε τους τελευταίους μήνες των διεθνών προσπαθειών για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων για τα F-16 και την τελική παράδοση των αεροσκαφών για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της αεροπορικής υπεροχής της Ρωσίας, οι δυνάμεις της οποίας εισέβαλαν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα