«Μαραθώνιος» Θεοχάρη για αύξηση της τουριστικής «πίτας» από την Ελλάδα

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης κάνει περιοδεία αυτήν την εβδομάδα στη Βόρεια Ευρώπη σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει διεξοδικά τα μέτρα που έχει λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση για την υγειονομική ασφάλεια, τη σταθερά πτωτική πορεία των κρουσμάτων και τον ταχύτατο ρυθμό της εμβολιαστικής εκστρατείας με στόχο την άρση περιοριστικών μέτρων αλλά και την ενδυνάμωση της κίνησης.

Ο κ. Θεοχάρης μετά την Ολλανδία βρίσκεσαι στην Κοπεγχάγη της Δανίας, την ώρα που στη «χώρα της τουλίπας» ο υπουργός Τουρισμού είχε επαφές με την υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας, κα Anita van den Ende, όπου της παρουσίασε το νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας μας, τονίζοντας την ανάγκη χαλάρωσης της οδηγίας για τα ταξίδια στα Ελληνικά νησιά.

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοχάρης ενημέρωσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του tour operator «SUNWEB», κ. Mattijs ten Brink -έναν από τους σημαντικότερους online Tour Operators στην Ολλανδική αγορά για την Ελλάδα- σχετικά με τη μείωση των κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Ο υπουργός επισήμανε επιπλέον ότι η πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι να δέχεται κατά την είσοδο στην χώρα ταξιδιώτες είτε με PCR test 72 ωρών, είτε με rapid test 24 ωρών.

Επίσης ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αναλαμβάνει την κάλυψη των νοσηλευτικών δαπανών για όσους φιλοξενούμενους τυχόν νοσήσουν από Covid-19 στην Ελλάδα. Τη δαπάνη αυτή δεν καλύπτουν μέχρι στιγμής οι ολλανδικές ασφαλιστικές εταιρείες, υποχρεώνοντας τους tour operator να ακυρώνουν τις πτήσεις σε χώρες οι οποίες βρίσκονται στην «κίτρινη» ζώνη ή να επαναπατρίζουν τους ταξιδιώτες τους σε περίπτωση μεταβολής της ταξιδιωτικής οδηγίας.

Από τις 30 Μαΐου η Ολλανδία έχει βάλει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου στην «πορτοκαλί λίστα», που σημαίνει ότι οι όσοι έρχονται από εκεί θα πρέπει πριν από την αναχώρησή τους από την Ελλάδα να υποβάλλονται σε τεστ και κυρίως μετά την άφιξή τους στη χώρα τους να μπαίνουν σε καραντίνα.

Σημειώνεται ότι στην «πορτοκαλί λίστα» βρίσκονται ήδη η Κρήτη και η ηπειρωτική Ελλάδα και «μόνο μετά από παραμονή στο Βόρειο Αιγαίο και τα Ιόνια νησιά δεν χρειάζεται καραντίνα στην Ολλανδία».

Στην αναλυτική περιγραφή της υπό υποβάθμιση γεωγραφικής περιοχής οι ολλανδικές αρχές αναφέρουν όχι μόνο την Κω και τη Ρόδο, αλλά και τα νησιά «Ανδρος, Κάρπαθος, Τζια, Κύθνος, Μύκονος, Μήλος, Νάξος, Σύρος, Σαντορίνη και Τήνος θα ισχύουν και πάλι αυστηρότερα μέτρα». Να σημειωθεί ότι για περιοχές όπως η Κως και η Ρόδος η ολλανδική αγορά αποτελεί κρίσιμο μέγεθος (μόνο η Κως σε ετήσια βάση αποτελεί επιλογή για περισσότερους από 100.000 Ολλανδούς). Συνολικά το 2019 οι αφίξεις από την Ολλανδία ήταν πάνω από 1 εκατ. Σύμφωνα με την οδηγία του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών που είναι αναρτημένη στο facebook, στη σελίδα της ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα, η αναπροσαρμογή του χρωματικού κώδικα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου συμβαίνει λόγω της αύξησης των λοιμώξεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα