

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ταυτίσει το όνομά του από προηγούμενες δεκαετίες με την ισχυρή ύπαιθρο χώρα. Οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν, συνέβαλλαν ώστε να αλλάξει η ζωή στην ύπαιθρο, να ενισχυθεί ο πολίτης που ζει μακριά από τα αστικά κέντρα και ουσιαστικά με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης αυτοί οι πολίτες να σταματήσουν οι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αυτά είναι κεκτημένα».
Όπως πρόσθεσε, «η ενεργειακή κρίση και κρίση της ακρίβειας στα βασικά καταναλωτικά αγαθά χτυπά ανελέητα την πρωτογενή παραγωγή», επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν ήδη οι καλλιέργειες που εγκαταλείπονται, λόγω των υπερβολικών τιμών στα λιπάσματα, στα εφόδια και στην ενέργεια συνολικά, ενώ πλέον η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία όλα αυτά τα εμβαθύνει».
Καταθέτοντας προτάσεις, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι «χρειάζονται ισχυρό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση για να έχουμε κέντρα καινοτομίας, ενημέρωσης και κατάρτισης των αγροτών σε κάθε περιφέρεια». Επίσης, είπε ότι «χρειάζεται ενίσχυση των συμβουλών και της κατάρτισης των αγροτών, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τεχνολογικά εργαλεία αλλά και να βρίσκουν εύκολα χρηματοδοτικά εργαλεία».
Οι αγρότες, συνέχισε, «πρέπει να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ώστε να αντιμετωπίζεται το ζήτημα των μεσαζόντων». Αυτές όπως υπογράμμισε, «είναι βαθιές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες και εμείς είμαστε παρόντες με προτάσεις και στη Βουλή και στον κοινωνικό διάλογο, διότι είμαστε μία θετική δύναμη μεταρρύθμισης που προτείνουμε αναγκαία ζητήματα και σε αυτό το θέμα δεν χωρεί ιδιαίτερη αντιπολίτευση».
Σχετικά Νέα
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.