Όθωνας: Ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδότησε τη συντηρητική στροφή

«Ισχυρή εντολή» για να διαδραματίσει το Κίνημα Αλλαγής «τον ρόλο καταλύτη και εγγυητή για τη δημοκρατική ομαλότητα και την πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα, στο πλαίσιο των βασικών σημείων της προοδευτικής προγραμματικής μας πρότασης» ζητεί μέσω της συνέντευξής του στη «Νέα Σελίδα» ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας.

Το μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι «χαμένη είναι η ψήφος που οδηγεί σε μια ανεξέλεγκτη Δεξιά που θα σαρώνει κατακτήσεις και σε έναν ισχυρό ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ» και προσθέτει: «Η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ μια ισχυρή προοδευτική δύναμη με καθαρό λόγο και προτάσεις για λύσεις. Μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική δύναμη που θα αποτελέσει το δυνατό αντίβαρο τόσο στις συντηρητικές πολιτικές όσο και στον ανεύθυνο λαϊκισμό».

Επιπροσθέτως κατηγορεί το κυβερνών κόμμα ότι υιοθέτησε «μια πολιτική που τσακίζει και στραγγίζει τη μεσαία τάξη προκειμένου να τη μετατρέψει μέσω της φτωχοποίησης σε εξαρτημένους πολίτες των επιδομάτων» και πως «ευτέλισε τις προοδευτικές αρχές και αξίες και τροφοδότησε μια συντηρητική στροφή».

Ερωτώμενος πού θέτει τον πήχη των εκλογών της 7ης Ιουλίου για το κόμμα του υπογραμμίζει με νόημα ότι στο Κίνημα Αλλαγής «δεν κρατάμε κομπιουτεράκια».

Τέλος, όσον αφορά την επομένη των εκλογών, και στην παρατήρηση ότι τι άλλο μπορεί να σημαίνει η δήλωση της Φώφης Γεννηματά ότι «από τη θέση της υπεύθυνης αντιπολίτευσης δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε περιπέτειες» παρά «ψήφο ανοχής» στην επόμενη κυβέρνηση απαντά πως δεν ισχύει «ότι η Γεννηματά και ο Μητσοτάκης τα έχουν βρει κάτω από το τραπέζι» που « προπαγάνδιζαν επί μήνες φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ», ούτε «ότι θέλουμε να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», που «τώρα κάποιοι άλλοι λένε». «Ας το χωνέψουν όλοι. Ο δικός μας δρόμος είναι ένας και μόνο: αυτόνομη πορεία – ανεξάρτητη γραμμή – κανένας συμβιβασμός», προσθέτει.

Σχετικά Νέα