Μάνδρα: Απαλλάσσεται από ποινικές ευθύνες η Ρένα Δούρου και 5 ακόμη κατηγορούμενοι

Απαλλάχτηκαν από ποινικές ευθύνες στη δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, το 2017, 6 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκανε δεκτή την ένσταση των 6.

Σύμφωνα με την απόφαση της προέδρου του δικαστηρίου “η έφεση του Εισαγγελέα ήταν εκπρόθεσμη χωρίς να υπάρχει λόγος ανωτέρας βίας. Ως εκ τούτου η ασκηθείσα έφεση απορρίπτεται ως απαράδεκτη”.

Στο εδώλιο παραμένουν 8 στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση που κατά περίπτωση φτάνουν τα 6 χρόνια.

Η απόφαση- καταπέλτης των 4.000 σελίδων
Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου που αριθμεί περί τις 4.000 σελίδες, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως επρόκειτο για ένα γεγονός αναμενόμενο καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχε σημειωθεί σημαντικός αριθμός πλημμυρικών επεισοδίων, βάσει των οποίων θα έπρεπε να είχε χτυπήσει… καμπανάκι και να ληφθούν μέτρα.

Όπως ανέφεραν οι δικαστές, από το 1953 κι έπειτα είχαν σημειωθεί 7 πλημμυρικά επεισόδια και 5 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. “Η τελευταία πλημμύρα είχε σημειωθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2015, είχε προκαλέσει σημαντικές υλικές ζημιές σε οχήματα, κατοικίες, βιομηχανικά κτίρια, χώρους εμπορίου και συνάθροισης κοινού και χρειάστηκε να γίνουν απεγκλωβισμοί ατόμων σε τέσσερις κατοικίες, δύο από τις οποίες, κατά τραγική σύμπτωση, αφορούσαν τον Γεώργιο Νέζη και τη Βασιλική Χατζηβασιλείου, που τελικά πνίγηκαν στην επόμενη πλημμύρα στις 15.11.2017 μέσα στα σπίτια τους” σημειώνουν στην απόφαση.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ρέματα Αγίας Αικατερίνης και Σούρες, που εντάχθηκαν στον οικιστικό ιστό του Δήμου Μάνδρας το έτος 2003, εντείνοντας το πρόβλημα για πλημμυρικά φαινόμενα.

“Από το πλημμυρικό φαινόμενο του 2014 και ιδίως εκείνο της 27.2.2015 (που κατά τραγική ειρωνεία έπληξε και κάποιους που σώθηκαν σ’ αυτή και πνίγηκαν στην επόμενη πλημμύρα της 15ης.11.2017), κατέστη με σαφήνεια προφανές το πρόβλημα” αναφερόταν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα