

Δύο μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Μαλί (MINUSMA) – ένας άνδρας και μια γυναίκα – σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλου στο Τιμπουκτού (βόρεια), ανακοίνωσε σήμερα μέσω Twitter η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην αφρικανική χώρα.
«Βαθύτατα συγκλονισμένος από τη δολοφονία, σήμερα το απόγευμα στο Τιμπουκτού, δύο αστυνομικών μας – μεταξύ των οποίων μια γυναίκα – κατά τη διάρκεια περιπολίας», ανέφερε ο Ελ-Γκασίμ Γουάνε, επικεφαλής της MINUSMA.
Άλλα τέσσερα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά.
Ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών, ενώ σκοτώθηκε επίσης ένας στρατιώτης που συνόδευε την περίπολο της MINUSMA.
Τζιχαντιστές εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Μαλί.
H MINUSMA, που αριθμεί περίπου 12.000 αστυνομικούς και στρατιώτες, είναι η δύναμη του ΟΗΕ που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες τα τελευταία χρόνια.
Σχετικά Νέα
Ο πρίγκιπας Χάρι χάθηκε στο Λονδίνο και «χτύπησε»… λάθος πόρτες – Οι κάτοικοι έμειναν άναυδοι
Τουλάχιστον τρεις φορές ο πρίγκιπας Χάρι «χτύπησε» λάθος πόρτες σε σπίτια, περιπλανώμενος στο Φούλαμ. Σε μια.
Κίνα – ΗΠΑ: Διεξάγουν συνομιλίες με στόχο να αποκλιμακωθεί ο εμπορικός πόλεμος
Ο υπουργός Οικονομικών από τη μία πλευρά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από την άλλη:.
Ρωσία: Ο Φίτσο «έσπασε τη γραμμή» της Ε.Ε. και έσφιξε το χέρι του Πούτιν στη Μόσχα – Έντονες αντιδράσεις στις Βρυξέλλες
Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο συναντήθηκε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα την Παρασκευή, προκαλώντας νέο κύμα αντιδράσεων.
Κιμ Γιονγκ Ουν: Δικαιολογημένη η εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στο πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στον.