

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο Γάλλος πρέσβης στον Νίγηρα θα παραμείνει στη θέση του, παρά την πίεση που του ασκείται από τους πραξικοπηματίες που έχουν αναλάβει την εξουσία στην αφρικανική χώρα.
Η χούντα του Νίγηρα έδωσε την Παρασκευή προθεσμία 48 ωρών στον πρεσβευτή της Γαλλίας Σιλβάν Ιτέ προκειμένου να εγκαταλείψει τη χώρα, επικαλούμενη την άρνησή του να συμμορφωθεί με την “πρόσκληση” που του απευθύνθηκε για να προσέλθει σε “συνέντευξη” και “ενέργειες” του Παρισιού που είναι “αντίθετες προς τα συμφέροντα του Νίγηρα”.
Όπως και στα πρόσφατα πραξικοπήματα στις γειτονικές Μπουρκίνα Φάσο και Μαλί, η κατάληψη της εξουσίας από στρατιωτικούς στον Νίγηρα έγινε εν μέσω διογκούμενου κύματος αντιγαλλικών αισθημάτων, καθώς ορισμένοι κατηγορούν την πρώην αποικιοκρατική δύναμη στην περιοχή ότι παρεμβαίνει σε εσωτερικές υποθέσεις.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας απάντησε τονίζοντας πως οι πραξικοπηματίες δεν νομιμοποιούνται να υποβάλουν τέτοιο αίτημα και ότι η έγκριση για τον διορισμό πρεσβευτή προέρχεται από την εκλεγμένη ηγεσία του Νίγηρα, δηλαδή τον ανατραπέντα πρόεδρο Μοαμέντ Μπαζούμ.
Σχετικά Νέα
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.