Μακρόν: Να φανούμε αντάξιοι εκείνων που έριξαν το Τείχος του Βερολίνου

Ο Εμανουέλ Μακρόν με ένα μήνυμα στα γαλλικά και τα γερμανικά, μέσω Twitter, κάλεσε τον κόσμο να φανεί αντάξιος εκείνων που έριξαν το Τείχος του Βερολίνου, σαν σήμερα.

«Πριν από 30 χρόνια, το Τείχος του Βερολίνου δεν έπεσε. Το έριξε το θάρρος χιλιάδων γυναικών και ανδρών που είχαν πάθος για την ελευθερία. Άνοιξαν τον δρόμο για την επανένωση της Γερμανίας και την ενότητα της Ευρώπης. Ας αρθούμε στο ύψος του θάρρους τους και ας φανούμε αντάξιοι της υπόσχεσής τους», έγραψε ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο ηγέτης της Γαλλίας την Κυριακή θα μεταβεί στη Γερμανία και το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της χώρας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ θυμήθηκε πώς έμαθε την είδηση για την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ενώ έκανε μάθημα στο Sciences Po, το Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο οποίο φοιτούσε. «Ολοι σηκώθηκαν από τη θέση τους, όλοι χειροκρότησαν, όλοι αγκαλιάσθηκαν (…) Φέρνω στον νου μου μια γιορτή», περιγράφει. «Το γεγονός ότι μέσα σε τόσο λίγο χρόνο και με τόσο ειρηνικό τρόπο μπόρεσε να συμβεί αυτή η εξαφάνιση του Τείχους και μετά αυτή η γερμανική επανένωση είναι πράγματι κάτι καταπληκτικό», υπογράμμισε ο Φιλίπ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σχετικά Νέα