

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως είναι απίθανο οι Γάλλοι να μπορέσουν να κάνουν αυτό το καλοκαίρι μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό και πως ακόμη και τα ταξίδια μέσα στην Ευρώπη μπορεί να χρειασθεί να είναι περιορισμένα ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μιας αναζωπύρωσης της επιδημίας του κορονοϊού.
«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν θα μπορέσουμε να πάμε διακοπές. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα περιορίσουμε τα μεγάλα διεθνή ταξίδια, ακόμη και στη διάρκεια των θερινών διακοπών. Θα παραμείνουμε μεταξύ Ευρωπαίων και, ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η επιδημία, μπορεί να χρειαστεί να το περιορίσουμε κι αυτό λίγο περισσότερο. Θα ξέρουμε στις αρχές Ιουνίου», δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του σε σχολείο έξω από το Παρίσι.
Η Γαλλία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πρόκειται να τερματίσει το lockdown στις 11 Μαΐου, οπότε θα επιτραπεί στους πολίτες να κινούνται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την κατοικία τους.
Σχετικά Νέα
Ρώμη: Θερμή υποδοχή στον Πάπα Λέοντα στην πρώτη του ιδιωτική επίσκεψη σε ναό
Ο Πάπας Λέων ΙΔ’ πραγματοποιίησε την πρώτη του, αιφνιδιαστική, επίσκεψη μετά την εκλογή του,.
Κίνα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι «ένα σημαντικό βήμα» για την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου
Η Κίνα θεωρεί ότι οι πρώτες εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ που ξεκίνησαν σήμερα.
Πάπας Λέων 14ος: Το παρασκήνιο του ιστορικού Κονκλάβιου – Το φαβορί που προηγούνταν αλλά εγκατέλειψε και ο ασιατικός «εμφύλιος»
Ο Πάπας Λέων 14ος – ο πρώτος Αμερικανός Ποντίφικας στην ιστορία – έπιασε πολλούς.
Θρήνος στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και 20 τραυματίες σε καραμπόλα στο Τσανάκαλε
Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Τσανάκαλε – Εζίν στην Τουρκία, όπου επιβατικό λεωφορείο,.