

Τη σημασία του εμβολιασμού του πληθυσμού και ειδικότερα των εκπαιδευτικών, προκειμένου να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς η καθημερινότητα στην ελληνική κοινωνία και τα σχολεία, υπογράμμισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, νωρίτερα σήμερα.
Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα τη νόσο Covid-19 στη σχολική κοινότητα και τον εμβολιασμό εκπαιδευτικών.
«Το εμβόλιο είναι η επόμενη ημέρα. Είναι το αποφασιστικό και απαραίτητο βήμα προς την επόμενη ημέρα», επεσήμανε η κ. Μακρή.
Ανέφερε ότι, ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει πρώτα από όσους εργάζονται σε δομές με μαθητές με ειδικά νοσήματα και από όσους εκπαιδευτικούς έχουν υποκείμενα νοσήματα.
Η υφυπουργός ενημέρωσε, επίσης, ότι ο δείκτης θετικότητας που έχει προκύψει μέχρι στιγμής από τους ελέγχους σε εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών, είναι «πολύ χαμηλός».
Νωρίτερα, στον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι «ένα υγιές σχολείο είναι στο επίκεντρο των ενεργειών» της Περιφέρειας και του ΙΣΑ. Σημείωσε, δε, ότι ήδη από νωρίς οι δύο φορείς είχαν θέσει το ζήτημα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.
Η Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για εκβιασμούς και ζητά εξηγήσεις από τον Καρώνη για το πόρισμα
Τέμπη: Το γεγονός ότι το πόρισμα του κ. Καρώνη, από το ΕΜΠ, «δείχνει» προς τα.