

Τουλάχιστον «46 άνθρωποι, ανάμεσά τους άμαχοι» σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν στην επίθεση που διαπράχθηκε χθες Τρίτη σε αγορά της Αφρίν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Την Αφρίν, πόλη της βόρειας Συρίας κατέχουν ο στρατός της Τουρκίας και σύροι αντικαθεστωτικοί μαχητές που έχουν συμμαχήσει μαζί του.
Η ΜΚΟ είχε κάνει λόγο χθες, Τρίτη για τουλάχιστον 36 νεκρούς, ενώ ο τουρκικός στρατός έκανε λόγο για 40. Ανάμεσα στα θύματα ήταν έξι σύροι μαχητές προσκείμενοι στην Άγκυρα, αλλά και 11 παιδιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο απολογισμός ενδέχεται να γίνει πιο βαρύς, καθώς αρκετοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σημείωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας να υποστηρίζει ότι επρόκειτο για επίθεση της συριακής κουρδικής οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέιγκους χαρακτήρισε απαράδεκτες τέτοιες «άνανδρες» ενέργειες, «από όποια πλευρά κι αν προέρχονται» στον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Συρία.
Η κουρδική περιοχή Αφρίν, στην επαρχία του Χαλεπιού, καταλήφθηκε τον Μάρτιο του 2018 από τον τουρκικό στρατό και σύρους αντικαθεστωτικούς βοηθητικούς του που εκδίωξαν τη YPG από την περιοχή.
Οι μισοί από τους 320.000 κατοίκους του κουρδικού θύλακα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους όταν έγινε η έφοδος του τουρκικού στρατού και των σύρων αντικαθεστωτικών. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν επέστρεψαν ποτέ.
Στην περιοχή αυτή σήμερα έχουν εγκατασταθεί χιλιάδες άμαχοι που αναγκάστηκαν να φύγουν από περιοχές των αντικαθεστωτικών που ανακατέλαβαν οι δυνάμεις της Δαμασκού.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ και τη Διεθνή Αμνηστία, αναγκαστικές απαλλοτριώσεις και σωρεία παραβιάσεων και ωμοτήτων έχουν καταγραφεί στον θύλακα, ειδικά από τους σύρους αντικαθεστωτικούς συμμάχους της Τουρκίας.
Σχετικά Νέα
Nissan: Προς απόλυση 20.000 υπαλλήλων, του 15% του εργατικού της δυναμικού
Η Nissan Motor θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση περισσότερων από 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως,.
Ζελένσκι στον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄: Η Ουκρανία θέλει να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο και κάνει τα πάντα
Ότι μίλησε με τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ,.
Οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νότιας Κορέας ξεκίνησαν την προεκλογική τους εκστρατεία
Οι διεκδικητές της προεδρίας στη Νότια Κορέα ξεκίνησαν σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία με.
Η Πολωνία κλείνει προξενείο της Ρωσίας, αφού κατηγόρησε τη Μόσχα για δολιοφθορά
Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο ενός προξενείου της Ρωσίας, αφού.