Με δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα δοκιμάζεται η Αττική καθώς πρώτα στην Κερατέα και δύο ώρες μετά στα Βίλια δύο πυρκαγιές κατακαίουν στο πέρασμά τους δασικές εκτάσεις αλλά και σπίτια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες τόσο με επίγειες επιχειρήσεις όσο και με εναέριες ρίψεις.
Στην Κερατέα οι κάτοικοι των περιοχών Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιο Κωνσταντίνο έλαβαν μήνυμα εκκένωσης από το 112 με την οδηγία να κινηθούν προς το Λαύριο και Ανάβυσσο αντίστοιχα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν αγώνα ώστε η φωτιά μην περάσει στον εθνικό δρυμό στο Σούνιο.
Στα Βίλια εκκενώνονται οι οικισμοί Άγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι προς Ψάθα και οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και του Κρύου Πηγαδιού έλαβαν οδηγία να κινηθούν προς Ψάθα, Αλεποχώρι.
Την ίδια ώρα, σε διακοπές της κυκλοφορίας οχημάτων και στην περιοχή των Βιλίων, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, προχώρησε πριν από λόγο η Τροχαία.
Ειδικότερα, η κυκλοφορία διακόπηκε στην Ανώνυμη Οδό, από ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι» προς οικισμό ‘Άγιο Γεώργιο και στην επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού από Πόρτο Γερμενό προς Βίλια.
Καταγγελίες εμπρησμού στην Κερατέα
Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς κατήγγειλε εμπρησμό καθώς όπως είπε υπάλληλος του δήμου είδε ένα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο.