Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Λουτράκι

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται το Λουτράκι, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου καίει ανεξέλεγκτη.

Σκληρή μάχη δίνουν οι πυροσβέστες, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στα Γεράνεια όρη. Σημειώνεται, ότι τις 6:55 ακούστηκε ο πρώτος ήχος των πτητικών μέσων που έφτασαν στο Λουτράκι για να ριχτούν στην μάχη με τις φλόγες.

Ο καπνός έχει «τυλίξει» ολόκληρη την περιοχή του Κορινθιακού με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική, αλλά και να περιορίζει την ορατότητα για τα πτητικά μέσα, αναφέρει το loutraki365.gr.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά επιχειρούν 169 πυροσβέστες εκ των οποίων οι 119 πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν, ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού, τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας και του δήμου, ρίψεις πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα και ένα συντονιστικό ελικόπτερο , σύμφωνα με το loutrakiblog.gr.

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε μία προσπάθεια να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς. Το θετικό είναι ότι οι φλόγες δεν απειλούν κατοικίες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επισημαίνει ότι συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς και σήμερα θα πνέουν ισχυροί άνεμοι .

Σχετικά Νέα