Μαγνησία: Χωρίς τρεχούμενο νερό εν μέσω καύσωνα οι κάτοικοι-Ουρές για πόσιμο νερό

Δύσκολες οι συνθήκες για τους κατοίκους στη Μαγνησία, και συγκεκριμένα σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο, όπου το νερό ενέχει τον κίνδυνο δηλητηρίασης από σαλμονέλα και άλλα παθογόνα.

Έτσι, οι άνθρωποι αναγκάζονται να περιμένουν σε ουρές για πόσιμο νερό, κάτω από τον ήλιο και εν μέσω θερμοκρασιών που παραπέμπουν σε καύσωνα.

Το νερό του δικτύου τους εξακολουθεί να είναι απαγορευμένο και έτσι προμηθεύονται από υδροφόρες για όλες τις οικιακές χρήσεις, ενώ ελλείψει ασφαλούς τρεχούμενου νερού έχουν διακόψει τη λειτουργία τους οι τοπικές επιχειρήσεις και φυσικά τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Για τη νόσηση των παιδιών του με γαστρεντερίτιδα μίλησε και ένας κάτοικος της περιοχής: «Βλέπαμε το παιδί ξαπλωμένο άσπρο δεν μπορούσαμε να το βοηθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Βουραζέρης και πρόσθεσε: «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας γιατί μας είπαν ότι αυτό το μικρόβιο που τελικά ήταν σαλμονέλα θέλει 14 μέρες να το πολεμήσει ο οργανισμός. Διπλωμένο ήταν το παιδί, πήγε στον άλλο κόσμο και ήρθε».

Σημειώνεται, πως τα δύο παιδιά του νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Βόλου, μαζί με άλλους έξι ανήλικους αλλά και πέντε ενήλικες με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Εδώ και μέρες, άλλωστε, έχει επιβεβαιωθεί ως αιτία των κρουσμάτων το μολυσμένο με σαλμονέλα και κόπρανα νερό σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο.

«Μας είπε ο γιατρός ‘’έχει σαλμονέλα φύγετε για το νοσοκομείο’’ και φύγαμε και κάναμε εισαγωγή. Από εκείνη την ημέρα δεν έχουν σταματήσει οι έμετοι και οι πυρετοί. Θα κινηθούμε νομικά, κυρίως για την αδιαφορία του δήμου», ανέφερε κάτοικος.

Ουρές στον ήλιο για πόσιμο νερό
Την ίδια ώρα, κάτω από τον καυτό ήλιο, με τη θερμοκρασία στα ύψη αυτές τις μέρες, οι ντόπιοι σχηματίζουν ουρές για λίγο νερό, ενώ υδροφόρες του δήμου διανέμουν σε νοικοκυριά και κατοίκους.

Χιλιάδες φιάλες εμφιαλωμένου νερού μοιράζονται από τις Αρχές και τον Ερυθρό Σταυρό, αφού πλέον το νερό δεν είναι πόσιμο, αλλά ούτε και κατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα