

Το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν είναι ακόμη σε φάση για κοινωνική χαλάρωση, καθώς «είναι πολύ νωρίς ακόμη», έστειλε κατά την τοποθέτησή του στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης. Μάλιστα, στάθηκε στο γεγονός πως ακόμη η κατάσταση στις ΜΕΘ της χώρας παραμένει δύσκολη.
Αρχικά, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι σε διεθνές επίπεδο, «13.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους καθημερινά από τον κορονοϊό». Και όσον αφορά συγκεκριμένα για την Ελλάδα είπε πως «η πίεση στο σύστημα υγείας παρουσιάζει σταδιακή υποχώρηση», ωστόσο στάθηκε στο γεγονός πως τα πράγματα είναι ζόρικα όσον αφορά τις εντατικές.
Όπως υπογράμμισε, «το σύστημα υγείας απόσυμφορείται με πολύ χαμηλότερους ρυθμούς από αυτούς που συμπιέστηκε». Και έστειλε το μήνυμα πως «δεν είμαστε σε φάση για κοινωνική χαλάρωση. Είναι πολύ νωρίς ακόμη».
«Αν συναντηθούμε με άλλη οικογένεια, ιδανικά να είναι η ίδια που συναντήσαμε τις προηγούμενες ημέρες», προέτρεψε και κάλεσε τον κόσμο να τηρεί όλα τα μέτρα. «Στις ευπαθείς ομάδες πάμε με μάσκα. Συναντιόμαστε με τα ίδια άτομα στις γιορτές, διατηρούμε την κοινωνική φούσκα», ανέφερε.
«Το εμβόλιο θα επιβραδύνει την πανδημία, όταν το ποσοστό που θα εμβολιαστεί ξεπεράσει το 30%», είπε επίσης ο κ. Μαγιορκίνης. Ενώ κλείνοντας κάλεσε τους πολίτες «να διατηρήσουν την υπομονή τους, η πανδημία παραμένει το ίδιο, ίσως και περισσότερο επικίνδυνη».
Σχετικά Νέα
Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Παρέμβαση για την Παλαιστίνη σε εκδήλωση της Ισραηλινής Πρεσβείας
Παρέμβαση για τον λαό της Παλαιστίνης πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, 10 Μαΐου, σε εκδήλωση στα.
Λογιστής έκλεβε επιδόματα από Ρομά – Τι λένε θύματα που εξαπάτησε
Για «κομπίνα εκατομμυρίων» καταγγέλλεται λογιστής με έδρα την Καρδίτσα που φαίνεται πως εξαπάτησε πάνω.
Αμέτρητα τα θύματα εκδικητικής πορνογραφίας στην Ελλάδα – Το revenge porn γίνεται η «μάστιγα» της εποχής
Πολλά είναι τα περιστατικά revenge porn στην χώρα μας. Μετά την αναβολή της δίκης.
Αυτοκινούμενα: Ένα βήμα πίσω από το υπουργείο τουρισμού μετά το σάλο για τις απαγορεύσεις
Η ποινικοποίηση του εναλλακτικού τουρισμού που εισάγει ο νόμος 5170/2025 έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.