Μαδούρο: Από ελεύθερο σκοπευτή η επίθεση στον υδροηλεκτρικό σταθμό

«Η επίθεση, βεβαίως, πραγματοποιήθηκε με ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή», ανέφερε ο Νικολάς Μαδούρο σε συνέντευξή του σε κρατικό τηλεοπτικό σταθμό την Τετάρτη, σχετικά με την επίθεση στον υδροηλεκτρικό σταθμό της Βενεζουέλας.

«Αφήστε τους κατοίκους της Βενεζουέλας να μην αμφιβάλλουν ότι υπάρχουν μαριονέτες του διαβόλου πίσω από αυτή την επίθεση», πρόσθεσε και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι εν μέσω της διακοπής ρεύματος, προσθέτοντας ότι οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής είχαν «πολύ σοβαρές» ζημίες.

Την ίδια στιγμή, η NetBlocks, μια μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τη διακυβέρνηση του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ότι σχεδόν το 70% της Βενεζουέλας παρέμεινε χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο εν μέσω της διακοπής ρεύματος ρεύματος.

Συγκεκριμένα, «έχουν περάσει 55 ώρες από την έναρξη των εθνικών διακοπών ρεύματος στην #Venezuela, το 69% της χώρας παραμένει εκτός δικτύου μετά από μια νέα πτώση της σύνδεσης», έγραψε η NetBlocks στο Twitter.

Για τρίτη συνεχή μέρα θα κηρυχθεί αργία

Ο υπουργός Επικοινωνίας της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκεζ, δήλωσε, την Τετάρτη, ότι ο εθνικός προμηθευτής ενέργειας της χώρας εργάστηκε για την αποκατάσταση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Ροντρίγκεζ έγραψε επίσης στο Twitter την ίδια μέρα ότι η Πέμπτη θα κηρυχθεί αργία, κρατώντας σχολεία και εταιρείες σε όλη τη χώρα κλειστά για τρίτη συνεχή ημέρα.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Βενεζουέλα έχει επανειλημμένα αντιμετωπίσει διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας. Η μεγαλύτερη διακοπή ρεύματος επικράτησε στη χώρα στις 7 Μαρτίου.

Σχετικά Νέα