Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει ένα υποστελεχωμένο, πλήρως ελεγχόμενο κράτος

Ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει ένα «συρρικνωμένο, υποστελεχωμένο και πλήρως ελεγχόμενο κράτος», σημειώνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σχολιάζοντας αναφορές του προέδρου της ΝΔ σε σημερινή του συνέντευξη, ότι θα καταργήσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και το κομμάτι της διοικητικής μεταρρύθμισης θα ενσωματωθεί σε ένα νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο θα είναι υπουργείο Επικρατείας, ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού.

«Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη αποτυπώνει με σαφήνεια την αντίληψη του για μια μικρή, συρρικνωμένη δημόσια διοίκηση, και την πρόθεση του να προχωρήσει σε εκχώρηση λειτουργιών και υπηρεσιών της σε ιδιωτικά συμφέροντα, εκτός δημοκρατικού ελέγχου και κοινωνικής λογοδοσίας», τονίζει η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Για την πρόθεση να τεθεί αυτό το νέο υπουργείο Επικρατείας υπό την άμεση εποπτεία του πρωθυπουργού, η ίδια σχολιάζει σκωπτικά ότι «ερμηνεύεται ότι θέλει να συνεχίσει τις “μεταρρυθμίσεις” που υλοποίησε ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι οποίες ως γνωστόν αφορούσαν απολύσεις, καθεστώς διαθεσιμότητας, τιμωρητικό σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, και τη δια νόμου κατάργηση όλων των προϊσταμένων της δημόσιας διοίκησης, και την αντικατάσταση τους με απλή υπουργική απόφαση χωρίς κρίσεις».

Δεν παραλείπει, τέλος, να δηλώσει ότι το διακύβευμα στις 7 Ιουλίου είναι «δίκαιη ανάπτυξη, ισχυρό κοινωνικό κράτος, δημοκρατική και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση προς όφελος των πολιτών, ή μνημονιακή παλινόρθωση και εφαρμογή των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων συνταγών του ΔΝΤ, προς όφελος κρατικοδίαιτων συμφερόντων και εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας».

Σχετικά Νέα