Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Ειρωνεία και εμπαιγμός μιας κυβέρνησης που κατήργησε τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα

Μόνο ως ειρωνεία και εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί η σημερινή ομιλία και η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «ο προσανατολισμός της κυβέρνησης αποδεικνύει στην πράξη ότι η μείωση των ανισοτήτων και οι ευκαιρίες στους πιο αδύναμους αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» αναφέρει σε γραπτή δήλωση της η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την ομιλία του κ.Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για το 2022

 Και συνεχίζει: «Ειρωνεία και εμπαιγμός μιας κυβέρνησης που κατήργησε τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, κατέλυσε το οκτάωρο και επέβαλε την απλήρωτη εργασία, κατέστησε ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, και προωθεί τη φθηνή και ελαστική εργασία. Μιας κυβέρνησης που συστηματικά υπονομεύει και ιδιωτικοποιεί το Κοινωνικό Κράτος, διευρύνει τις ανισότητες και πλήττει με τις επιλογές της την κοινωνική πλειοψηφία, ιδίως τους πιο αδύναμους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Μιας κυβέρνησης που προχώρησε στην ντροπιαστική αύξηση κατά 2% του κατώτατου μισθού και αρνείται να λάβει μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, την ώρα που η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων συνεχώς συρρικνώνεται και η χώρα μας βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις στην Ευρώπη όσον αφορά τη δυνατότητα των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες. Μιας κυβέρνησης που αντιμετωπίζει με επικοινωνιακές εξαγγελίες το δραματικό πρόβλημα της ανεργίας, ενώ η χώρα μας βρίσκεται σήμερα στη δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη στην ανεργία, και στη χειρότερη θέση στην ανεργία των νέων και των γυναικών. Μιας κυβέρνησης που σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης εξαιρεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προβλέπει μόνο 541 εκατ. ευρώ για προγράμματα ενεργητικής πολιτικής απασχόλησης, με αποκλεισμό μάλιστα του δημοσίου, ενώ ο πακτωλός των προβλεπόμενων πόρων προσανατολίζεται στα ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα. Η χώρα μας και η κοινωνική πλειοψηφία υφίστανται σήμερα με δραματικό τρόπο τις συνέπειες αυτών των πολιτικών. Μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή!».

Κυρ.Μητσοτάκης: Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους που έχουμε θέσει

«Νομίζω ότι τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: 42.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τα τέσσερα και κάτι χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης. Μόνο μέσα σε δύο χρόνια δημιουργήσαμε 50.000 θέσεις εργασίας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Και βέβαια ο στόχος είναι εξαιρετικά φιλόδοξος: να δημιουργήσουμε 86.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2022, με πόρους οι οποίοι θα έρχονται αφενός από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφετέρου από το ΕΣΠΑ», είχε πει νωρίτερα ο Πρωθυπουργός στην παρουσίαση των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για την απασχόληση.

«Αυτές οι πολιτικές αποτελούν και την καλύτερη απόδειξη του προοδευτικού στίγματος της συνολικής πολιτικής που έχει η κυβέρνηση στον τομέα της εργασίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι ο προσανατολισμός της κυβέρνησης «αποδεικνύει στην πράξη ότι η μείωση των ανισοτήτων και οι ευκαιρίες στους πιο αδύναμους αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας» είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα