

Ως μια χώρα στην ψηφιακή αιχμή της Ευρώπης περιέγραψε την Ελλάδα ο Μάκης Βορίδης, στο χαιρετισμό του στο “digital economy forum 2024: Navigating the Digital Future”, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Συγχρόνως δε, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στην πολιτική συγκυρία.
Εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, ο Μ. Βορίδης μίλησε εν πρώτοις για την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού, ενώ στη συνέχεια επεσήμανε ότι “η χώρα μας είναι μία από τις επτά χώρες που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιλέγει για να προωθήσει την τεχνητή ευφυΐα, την τεχνητή νοημοσύνη -κι αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει κάνει η συγκεκριμένη ομάδα”.
Επίσης, “η Ελλάδα αποτελεί σήμερα την τρίτη μεγαλύτερη δεξαμενή ταλέντων για την τεχνητή νοημοσύνη πανευρωπαϊκά, το 11% των ερευνητών της ευρωπαϊκής ελίτ για την τεχνητή νοημοσύνη έχει σπουδάσει σε ελληνικά πανεπιστήμια”.
Τούτων δοθέντων, “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που συνέβη την τελευταία πενταετία σε ψηφιακό επίπεδο, είναι ένα τεράστιο επίτευγμα, δεν θα μπορούσε να είχε γίνει χωρίς τη δική σας συνεισφορά”, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας απευθυνόμενος στα μέλη του Συνδέσμου. Μάλιστα, στα ηθικά διλήμματα που σχετίζονται με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, “η Ελλάδα συμμετέχει κεντρικά στο διάλογο αυτό”, επεσήμανε ακόμη.
Μία από τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης είναι στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων: πόσοι, ποιων ειδικοτήτων, σε ποιες θέσεις και οργανισμούς, παρατήρησε εξ άλλου.
Στο δεύτερο μέρος του χαιρετισμού του ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι το να ψηφίζεται ο προϋπολογισμός με 159 ψήφους, πεντέμισι χρόνια μετά την πρώτη εκλογική νίκη της ΝΔ, το να ψηφίζονται οι δαπάνες της άμυνας με 258 ψήφους, οι δαπάνες για την υγεία κ.α. Υπουργείων με αριθμούς που “υπερβαίνουν κατά πολύ την κυβερνητική πλειοψηφία”, αυτό, σύμφωνα με τον ομιλητή, “σίγουρα εκπέμπει ένα μήνυμα ότι αυτή η κυβέρνηση κάτι κάνει καλά, ότι διασφαλίζει τη σταθερότητα και την πορεία της χώρας, και ότι πάντως δεν συμβαίνει αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία ή αυτό που συμβαίνει στη Γερμανία. Από ένας παρίας, σήμερα η Ελλάδα είναι μια χώρα ανάπτυξης, προκοπής, σταθερότητας, ελπίδας στο σύνολο της Ευρώπης”.
Εν τέλει, η Κυριακή ήταν “μια εξαιρετικά καλή μέρα, ήταν εξαιρετικά καλές οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού -κι αυτό αφορά το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας”. Και τούτο γιατί χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη η κυβέρνηση μπορεί και διασφαλίζει αυτό το περιβάλλον σταθερότητας, σημείωσε.
Απευθυνόμενος και πάλι στα μέλη του ΣΕΠΕ διαβεβαίωσε ότι “για μας αυτό που είναι σημαντικό, είναι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί σας, να συνεχίσουμε την ψηφιοποίηση του Δημοσίου, να ενισχύσουμε τις διαλειτουργικότητες, να ενισχύσουμε την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου. Και, εν πάση περιπτώσει, να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον, όπου οι δικές σας επιχειρήσεις θα έχουν συγκριτικό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη χώρα μας, προκειμένου να συνεχίσουν τις υπηρεσίες τους εδώ αλλά και να στραφούν στον εξαγωγικό τομέα”.
Εν κατακλείδι, “όλα καλά θα πάνε τα επόμενα 2,5 χρόνια, μπορούμε να το διασφαλίσουμε αυτό”, είπε ο Μ. Βορίδης, που προέβλεψε ότι οι πολίτες θα δώσουν και τρίτη θητεία στον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε “όλα να συνεχίσουν να πηγαίνουν καλύτερα”, κατέληξε.
Σχετικά Νέα
ΠΑΣΟΚ: Αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης των ασφαλισμένων υγείας με την ανοχή της κυβέρνησης στην ασύδοτη κερδοσκοπία
Κοινή δήλωσηέκαναν η Μιλένα Αποστολάκη, Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών – υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Οικονομίας, και.
Σ.Κασσελάκης: «Δεν τίθεται θέμα συγχώνευσης με την Πλεύση Ελευθερίας»
Εξηγήσεις για την πολιτική σύμπλευση με την Πλεύση Ελευθερίας για την υπόθεση των Τεμπών,.
Δ. Αναγνωστόπουλος: Μέσα στον Μάιο θα είναι έτοιμος ο προσωπικός αριθμός – Θα διορθώσει τυχόν λάθη στα μητρώα του καθενός
«Ο προσωπικός αριθμός δεν είναι ένας ακόμα αριθμός που βγαίνει για κάποια συγκεκριμένη χρήση..
Συνάντηση του ΥΠΕΝ Σ. Παπασταύρου με το μέλος του Κογκρέσου Αντιπρόεδρο της Υποεπιτροπής Ενέργειας, Randy Weber
Οι έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και η ενεργειακή ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συζητήθηκαν.