

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ακρίβειας και την πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε για «την τιμή της φέτας» μετά την αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή.
«Να δεχτώ ότι έγινε μια παρανόηση, να δεχτώ επίσης ότι χρειαζόταν μια διευκρίνιση που έγινε αμέσως για την ποσότητα της φέτας που αναφέρθηκε από τον Πρωθυπουργό ως παράδειγμα. Γιατί συνεχίζουμε να μιλάμε για το “τίποτα”;», αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε, «μήπως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν έχει να μιλήσει για τίποτα;».
«Η ουσία είναι ότι ο Πρωθυπουργός, απέδειξε στη Βουλή, ότι η φέτα στο εξωτερικό δεν είναι πιο φτηνή από ότι στην Ελλάδα και ότι το επιχείρημα της αντιπολίτευσης είναι αβάσιμο. Αλλά όσο ασχολούμαστε με αυτό, χάνουμε την ουσία του θέματος που είναι το υπαρκτό πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο κ. Βορίδης.
Ερωτηθείς για τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε πολυεθνικές και όχι μόνο, για αισχροκέρδεια, ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε ότι «τα πρόστιμα και επιβάλλονται και εισπράττονται σύμφωνα με τον νόμο».
Στην επισήμανση το γιατί η Κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ ώστε να μειωθούν και οι τιμές, απάντησε ότι «μειώσαμε τον ΦΠΑ σε μια σειρά από προϊόντα, αλλά είδαμε ότι αυτό δεν έφερε και μείωση των τιμών».
«Ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι διαρκής. Έχουμε πάρει μέτρα και έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να τιθασεύσουμε την ακρίβεια κι αυτό έχει φέρει μερικό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης, συμπληρώνοντας πως «η Κυβέρνηση σταθερά ενισχύει τα εισοδήματα, κυρίως των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αφού αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.