

Σταδιακή θα είναι η επούλωση των… πληγών που προκλήθηκαν στα εισοδήματα των πολιτών από την 15ετή πτώχευση της χώρας, ανέφερε τη Δευτέρα (02/09) ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΪ. Ενόψει και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας, είναι απολύτως σταθερή και με καθαρό πεδίο, ενώ έκανε λόγο και για «ρευστοποιημένη αντιπολίτευση».
Ο υπουργός Επικρατείας αποσαφήνισε ότι και φέτος η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει. Αφενός τα δημοσιονομικά να παραμένουν πειθαρχημένα και σε έλεγχο, αφετέρου να συνεχίσει και να πετυχαίνει υψηλούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ, δηλαδή μείωση της ανεργίας.
Όπως επισήμανε, «δεν υπάρχει μαγικός τρόπος που θα εξαφανίσουμε τις συνέπειες της 15ετούς πτωχεύσεως. Όμως κάθε χρόνο θα βλέπεις να μεγεθύνεται η οικονομία να συνεχίζονται οι επενδύσεις, να αυξάνονται οι επενδύσεις, οι μισθοί, ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Σε επίπεδο αγοραστικής δύναμης είμαστε πάνω από 6 ή 7 χώρες της ΕΕ. Η μεταμνημονιακή εποπτεία έχει τελειώσει το ’22. Είμαστε σε αυτό τον δρόμο στον οποίο η Ελλάδα πάει εξαιρετικά καλά, πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε χώρα στην ΕΕ, κάνει κυριολεκτικά πρωταθλητισμό, αλλά αυτό δεν πρόκειται να εξαλείψει την απώλεια των εισοδημάτων που έγιναν επί 15ετίας σε ένα – δύο χρόνια».
«Από αυτή την ανάπτυξη επιτυγχάνεται εισοδηματική αύξηση στον ιδιωτικό τομέα, ρυθμιστικά αύξηση του κατώτατου μισθού, που σημαίνει και αύξηση στις τριετίες και αύξηση των επιδομάτων, ενώ και έχουμε αυξήσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά με 2,5% ρυθμό ανάπτυξης δεν είναι εύκολο να δώσεις 20% αυξήσεις. Δεν νομίζω ότι αμφισβητείται ότι ο πολίτης σήμερα ζει καλύτερα απ’ ό,τι ζούσε το ’17, το ’18 το ’19» παρατήρησε.
«Παραλήπτης όλων των κοινωνικών αιτημάτων είναι η κυβέρνηση, γιατί έχουμε μια ρευστοποιημένη αντιπολίτευση, συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας. Τον ρόλο της αντιπολίτευσης αναλαμβάνουν πολύ συχνά τα ΜΜΕ και όλες οι κοινωνικές ομάδες που έρχονται στην κυβέρνηση για τα αιτήματά τους» είπε.
«Το κυβερνητικό σχέδιο έλεγε ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχουμε μέσο όρο μισθού 1.500 ευρώ, και στον πρώτο χρόνο έχεις μέσο όρο μισθού τα 1.250. Το πρόγραμμά μας υλοποιείται με πολλή προσπάθεια, υπομονή μεθοδικότητα», πρόσθεσε ο Μάκης Βορίδης.
Σχετικά με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει περισσότερο ένα χαρακτήρα συμβολικό – ενωτικό, με εξαίρεση οριακές περιπτώσεις που δεν ασκούνται σχεδόν ποτέ, νομίζω η επιλογή του πρωθυπουργού θα είναι ένας άνθρωπος που θα εκφράσει την ενότητα» εκτίμησε ακόμα ο υπουργός.
Σχετικά Νέα
ΠτΔ για εκδημία Πάπα: «Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας»
Την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε με συλλυπητήρια δήλωσή.
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.
Α. Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: «Επέλεξε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των φτωχών και των κατατρεγμένων»
Τη βαθιά του «θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς και όχι μόνο» για τον θάνατο του.
Ν. Κακλαμάνης για 21η Απριλίου: Η Δημοκρατία μας υπέστη μία μεγάλη πληγή η αιμορραγία της οποίας οδήγησε έως μία εθνική τραγωδία στην Κύπρο
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το προ 58ετίας πραξικόπημα.