Μ. Βορίδης: Η Ελλάδα σε θέση να μεταφέρει γνώση σε άλλες χώρες για το upskilling και reskilling των εργαζομένων

Στις πρωτοβουλίες για την μεταρρύθμιση και ψηφιακή μετάβαση της δημόσιας διοίκησης αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης μιλώντας στον κ. Ιωάννη Χατζηγιάννη, Επικεφαλής Μονάδας “Οριζόντιες Πολιτικές” και Επικεφαλής του γραφείου Αθήνας της DG REFORM στο πλαίσιο του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την μεταρρύθμιση του κράτους που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση και εστίασε σε εκείνες που αφορούν στο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας. «Προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τους εργαζόμενους με μία πραγματική προσέγγιση αξιολόγησης της απόδοσης που θα αρχίσει να υλοποιείται εντός του 2023» τόνισε εξηγώντας πως το σύστημα αυτό θα συνδέεται με μπόνους παραγωγικότητας και θέσπιση συγκεκριμένων στόχων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην έναρξη του μετασχηματισμού και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων 250.000 υπαλλήλων που ανέρχονται περίπου στο 50% του συνόλου, τονίζοντας πως αποτελεί μία διαδικασία που θα συνεχίζεται σε ετήσια βάση. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως η Ελλάδα σε θέση να μεταφέρει γνώση για το upskilling και reskilling των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων και σε άλλες χώρες.

Ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης της Σλοβενίας, κ. Peter Pogačar μιλώντας μέσω διαδικτυακής σύνδεσης τόνισε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού για τη χώρα του που αντιμετωπίζει κρίσιμο δημογραφικό πρόβλημα γήρανσης του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, είπε, είναι κρίσιμη τόσο η σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού όσο και η παροχή εργαλείων για την εκπαίδευση και αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων, ειδικά εκείνων μεγαλύτερης ηλικίας. «Όταν μιλάμε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό μιλάμε για το μέλλον της δημόσιας διοίκησης» τόνισε και σημείωσε ότι ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, μπορούμε να μάθουμε από το παρελθόν και να προσπαθούμε να είμαστε ανθεκτικοί στις κρίσεις. Υπογράμμισε, επίσης, πως η πιο σημαντική δεξιότητα στο σημερινό περιβάλλον είναι η ικανότητα να μαθαίνεις και να προσαρμόζεσαι διαρκώς

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα