Μ. Βορίδης: Δεν συνδέουμε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια με τις ευρωεκλογές

Η συζήτηση τώρα για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν έχει στοιχεία πολιτικής επικαιρότητας, τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν το συνδέει με τις ευρωεκλογές.

«Πολιτικά, αυτή τη στιγμή η πρωτοβουλία βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού για να αποφασίσει» ως προς τον χρόνο εκδήλωσής της, ως προς το ακριβές περιεχόμενό της και ως προς τα λοιπά διαδικαστικά ζητήματα που θα συνδεθούν με αυτήν, τόνισε ο Μάκης Βορίδης. Εξήγησε ότι «είναι εντάξει να συζητείται σε επίπεδο κοινωνίας, δεν έχουμε όμως κάτι να πούμε εμείς επ’ αυτών από την πλευρά της κυβέρνησης» και πρόσθεσε πως «όλοι κάνουμε μία πολύ υποθετική συζήτηση που, κατά την γνώμη μου, δεν βοηθάει και πολύ».

Ερωτηθείς για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα, ο Μάκης Βορίδης τόνισε πως «υλοποιείται απολύτως ο συμφωνηθείς οδικός χάρτης στο Βίλνιους» και ανέφερε ότι «οτιδήποτε αποκλιμακώνει την ένταση είναι πολλαπλώς θετικό».

Σημείωσε ότι θα συζητηθούν θέματα «που έχουν ενδιαφέρον για τις δύο χώρες και δεν ανήκουν στον πυρήνα των λεγόμενων διαφορών, άρα για να μπορέσουμε να φτάσουμε κάποια στιγμή σε ένα σημείο, στο οποίο μπορούν να συζητηθούν πιο βαριά και απαιτητικά ζητήματα, είναι προφανές ότι πρέπει να γίνουν πολλά πολλά βήματα. Τώρα γίνεται ένα πρώτο βήμα».

«Καλό κλίμα φαίνεται να υπάρχει, επιφύλαξη πάντοτε υπάρχει, γιατί η Τουρκία είναι η Τουρκία και έχουμε δει πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έχουμε μεγάλη εμπειρία απ’ όλα αυτά, νομίζω καλώς προχωράμε στην κατεύθυνση που προχωράμε», τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα