

Την αντίθεση του αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, δηλώνοντας πως δεν θα το ψηφίσει, αφήνοντας, μάλιστα, ανοιχτό και το ενδεχόμενο παραίτησης.
«Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι! Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα» σημειώνει σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής», απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ψήφιζε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Σύμφωνα με τον κύριο Βορίδη το επιχείρημα της ισότητας ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών δεν ισχύει ενώ επικαλέστηκε απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν υπάρχει προσβολή της ισότητας γιατί η νομοθεσία είναι διαπλασμένη να προστατεύει την οικογένεια και όχι τα ομόφυλα ζευγάρια», αναφέρει σχετικά με απόφαση που εκδόθηκε έπειτα από προσφυγή ομόφυλου ζεύγους.
Για την υιοθεσία
«Δεν καταλαβαίνω από πού έχουν το δικαίωμα τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτούν παιδιά. Για την υιοθεσία υπάρχουν ήδη ουρές πολλών ετών στα ιδρύματα για τα ετερόφυλα ζευγάρια, επειδή εφαρμόζονται κριτήρια, δεν δίνονται παιδιά οπουδήποτε». Όσο για την παρένθετη μητέρα, «ο νόμος επιτρέπει αυτή την επιλογή μόνο όταν υπάρχει βεβαιωμένος ιατρικός λόγος», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.
Έτοιμη η παραίτησή του
«Η φροντίδα όλων μας, και η δική μου, είναι να μην προκαλέσουμε κυβερνητική κρίση. Θα κινηθούμε στο ήπιο κλίμα της συνέντευξης του Πρωθυπουργού» απαντά στο αν αξίζει το θέμα αυτό για να φέρει σε δύσκολη θέση τον Πρωθυπουργό.
Αν ο Πρωθυπουργός ζητήσει παραιτήσεις, ο Βορίδης έχει δηλώσει ότι έχει έτοιμη τη δική του. «Προς το παρόν δεν μου ζήτησε κανένας τίποτα. Θα δούμε» απαντά.
Σχετικά Νέα
Η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας στη συνάντηση Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του
Λίγο πριν την κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι στη Villa Pampili στη.
Κ.Χατζηδάκης: 5 άξονες πρωτοβουλιών για την οδική ασφάλεια
Εντός του Μαΐου θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας,.
Χ.Δήμας: Τον Φεβρουάριο του 2026 το μετρό στην Καλαμαριά – Πάνω από το 20% η πρόοδος του Flyover
Τα εμβληματικά έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και τον κομβικό ρόλο της Κεντρικής Μακεδονίας.
Α.Σκέρτσος: Το δημογραφικό ζήτημα και το παράδοξο της ευημερίας
Δέκα πολιτικές για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στη χώρα μας παρέθεσε ο υπουργός.