

Η σημερινή συμφωνία της ΕΕ με την Αίγυπτο «δείχνει για άλλη μια φορά: η ηγεσία του ΕΛΚ επιλύει τις σημαντικές προκλήσεις» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.
Σημειώνει ότι «το ΕΛΚ υπογράμμιζε για χρόνια την ανάγκη περιορισμού των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη και εμβάθυνσης της οικονομικής συνεργασίας με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής».
«Σήμερα χαιρετίζουμε θερμά τα κρίσιμα βήματα που έγιναν από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη μαζί με τη βελγική Προεδρία για την εμβάθυνση των σχέσεων της ΕΕ με την Αίγυπτο» τονίζει ο κ. Βέμπερ.
«Ελπίζουμε ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα δείξουν επίσης μεγαλύτερη δέσμευση με τρίτες χώρες για να σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση» καταλήγει.
πηγή:ertnews.gr
Σχετικά Νέα
Ο Μακρόν δήλωσε πως δεν προτίθεται να προκηρύξει δημοψήφισμα για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, τάχθηκε υπέρ.
Ο Μακρόν δεν γνωρίζει αν ο Πούτιν θα πάει στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: «Θα αναλάβετε δράση για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;»
«Θα αναλάβετε δράση με αποφασιστικό τρόπο για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;», ήταν.
Γαλλία: Για περισσότερες από 4 ώρες κατέθετε η Κιμ Καρντάσιαν στη δίκη για τη ληστεία σε βάρος της
Ολοκληρώθηκε έπειτα από τέσσερις και πλέον ώρες η κατάθεση της πρωταγωνίστριας τηλεριάλιτι και «βασίλισσας».