

«Η Τουρκία βρίσκεται σε μια φάση νευρικότητας ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις διεθνείς σχέσεις. Έχει καταστεί απρόβλεπτη και ασταθής και εάν επιθυμεί την προσέγγιση με την ΕΕ, θα πρέπει να επιδείξει την προσήλωση και τον σεβασμό της προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ104,6 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ερωτηθείς για τη νέα τουρκική Navtex και εάν θα επηρεάσει τις διερευνητικές επαφές, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι «η έκδοση και η εκτέλεση μιας Navtex είναι δύο διαφορετικά πράγματα και χρήζει και ανάλογης απάντησης, εάν τελικά πραγματοποιηθεί. Η συνολική συμπεριφορά της Τουρκίας είναι αυτή που εκτιμάται. Και δεν εκτιμάται μόνο από την Ελλάδα, εκτιμάται από όλο τον διεθνή παράγοντα».
Σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπενθύμισε την πάγια θέση της χώρας μας, ότι η λύση πρέπει να βασίζεται σε μια διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Σχετικά Νέα
Στ. Παπασταύρου: “Σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ – Στόχος μας να ξεκινήσει η οικοδομική δραστηριότητα με ασφάλεια δικαίου”
“Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε μια ιστορική πολεοδομική μεταρρύθμιση, την τελευταία πιο εκτεταμένη.
Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια
Συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε είχε στην άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ.
Στις εγκαταστάσεις των ΕΛΤΑ ο υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Με επίκεντρο την πρόοδο της εξέλιξης του στρατηγικού πλάνου μετασχηματισμού και ανάπτυξης των Ελληνικών.
Α. Διαμαντοπούλου: Αντιστροφή της πραγματικότητας και επανάληψη εξαγγελιών χωρίς περιεχόμενο, από την κυβέρνηση
Για απόπειρα αντιστροφής της πραγματικότητας από τη ΝΔ και την Ομάδα Αλήθειας, μίλησε η.