

Μιλώντας για τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο έχει επενδύσει σημαντικά στην άμυνά της.
«Στρατηγική του Προέδρου Πούτιν είναι να χρησιμοποιήσει τις ενεργειακές δυνατότητες της Ρωσίας για να διχάσει την ΕΕ», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του σήμερα στο «Star Channel».
«Απέναντι σε αυτή την απειλή του διχασμού της Ευρώπης, εμείς θα αντισταθούμε», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που πιστεύουν στο ευρωπαϊκό όραμα, όχι μόνον από ιδεαλισμό, αλλά και γιατί το συμφέρον της βρίσκεται στην Ευρώπη, η οποία «όταν είναι ενωμένη μπορεί να αντιπαρέλθει κάθε κίνδυνο».
Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε, επιπλέον, ότι η Ελλάδα υλοποιεί το πιο πρωτοποριακό και γενναιόδωρο πρόγραμμα στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ενεργειακή κρίση από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, διαθέτοντας σχεδόν 500 εκ. ευρώ κάθε μήνα ως ενεργειακή ενίσχυση στους πολίτες.
Ανέφερε επίσης, ότι η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για τη διασφάλιση της ενεργειακής της επάρκειας και ότι κινήσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος γίνονται σε ανώτατο επίπεδο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Μιλώντας για τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο έχει επενδύσει σημαντικά στην άμυνά της.
Σημείωσε επίσης, ότι αισθανόμαστε πιο ασφαλείς όσο μπαίνουν τα νέα οπλικά συστήματα στο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή με συνεχείς ασκήσεις σε τριμερή και τετραμερή σχήματα, στέλνοντας το μήνυμα στην ‘Αγκυρα ότι «δεν μπορεί να παίζει μαζί μας και ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε οποιοδήποτε κομμάτι της επικράτειάς μας απέναντι σε κάθε επιβουλή».
Σχετικά Νέα
Φοιτητικές εκλογές 2025: «Με ενσωμάτωση 60 φοιτητικών Συλλόγων καθαρά πρώτη η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ»
Με ενσωμάτωση 60 φοιτητικών Συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ κινείται σε ποσοστά της τάξης.
Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της Αρχής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και οι υπουργικές τροπολογίες
Με τη θετική ψήφο μόνο της ΝΔ ψηφίσθηκε επί της Αρχής και στο σύνολό.
Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις εταιρείες offshore: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα
Κατηγορηματική διάψευση για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρεται σε «σκανδαλώδη τροπολογία για.
Ελληνική Λύση: Θολά σημεία στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση «κατά παραγγελία» υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από ζευγάρια ομοφυλοφίλων
Η Ελληνική Λύση σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει: «Στο σημερινό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης,.