

«Σαφής και ρητή είναι η απόσταση που χωρίζει την Άγκυρα από τις Βρυξέλλες, όπως περιγράφεται στη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, και φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Τουρκία, παρότι υποψήφια χώρα-μέλος της ΕΕ δεν τηρεί καμία από τις προϋποθέσεις που θα την έφερναν πιο κοντά στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και δεν εναρμονίζεται με καμία απόφαση της ΕΕ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ παραμένει προκλητική απέναντι σε χώρες-μέλη όπως η Ελλάδα και η Κύπρος». Αυτό δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά τη συνάντησή του με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Sophie Wilmès σήμερα στις Βρυξέλλες.
Όπως είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός, με τη χθεσινή απόφαση πετύχαμε επιπλέον να δώσουμε πάλι ζωντάνια στην Ευρωπαϊκή διευρυνσιακή πολιτική αφού εδώ και χρόνια δεν είχαν υιοθετηθεί συμπεράσματα, και ανοίξαμε εκ νέου το διάλογο για τη διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, αφού η Βουλγαρία, μετά από τη συμβιβαστική πρόταση της χώρας μας, ήρε τις επιφυλάξεις της σε σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία.
Μετά την απόφαση του ΣΓΥ, η απόσταση που χωρίζει την Άγκυρα από τις Βρυξέλλες είναι σαφής & ρητή. Η Τουρκία δεν τηρεί καμία από τις προϋποθέσεις που θα την έφερναν πιο κοντά στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, ενώ παραμένει προκλητική απέναντι σε χώρες-μέλη της ΕΕ, όπως η Ελλάδα & η Κύπρος. pic.twitter.com/OtrircKk0v
— Varvitsiotis Miltiadis (@MVarvitsiotis) December 15, 2021
Νωρίτερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης συζήτησε με τη Βελγίδα Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών όλα τα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, την ενημέρωσε για τις ελληνικές θέσεις γύρω από την νοτιοανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα, ενώ είχε μαζί της «μία βαθιά συζήτηση γύρω από το προσφυγικό και την πρόκληση την οποία αυτό βάζει στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Μετά τη συνάντηση εξέφρασε τη χαρά του «για τις πάγιες θέσεις του Βελγίου σε σχέση με την εμβάθυνση της ΕΕ, την ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη και βέβαια την ανάγκη για τη στήριξη των χωρών που βρίσκονται σε δύσκολες γειτονιές όπως η δικιά μας».
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.