Μ. Βαρβιτσιώτης: Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου καταδεικνύουν τον εκνευρισμό της Άγκυρας

Για τα οφέλη από την παράταση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ και για τον εκνευρισμό της Τουρκίας λόγω της Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1.

Συγκεκριμένα, ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε λόγο για “προφανή οφέλη” από τη “μονιμότερη και ισχυρότερη παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων” στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την εμβάθυνση της αμερικανικής παρουσίας σε κρίσιμες περιοχές όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, “πράγμα το οποίο δίνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για την προστασία των ελληνοτουρκικών συνόρων”. Και πρόσθεσε πως “πάμε σε μία παράταση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για μία πενταετία, αντί για ετήσια που γινόταν μέχρι σήμερα”.

Σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για εκνευρισμό από την Τουρκική πλευρά λόγω της Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας και τα αποφασιστικά βήματα που κάνει η χώρα μας ως προς τον εξοπλισμό της. “Είναι πρωτοφανής και πρωτόγνωρη η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο κύριος Τσαβούσογλου. Είναι πολύ έντονη και επιθετική, δείχνει ακριβώς το πόσο έχει ενοχληθεί η άλλη πλευρά από αυτές τις εξελίξεις” σχολίασε. Υπογράμμισε ότι “εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην υπάρχει όξυνση, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα