

Η δυτική Αθήνα «μπαίνει» δυναμικά στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, τονίζει με ανάρτησή του ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος σε έργα όπως η αναδάσωση του Ποικίλου Όρους και η υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, στις περιοχές των Δήμων Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής ΝΔ του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, τονίζει πως «το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης έρχεται να αλλάξει συνολικά την Ελλάδα αλλά και ειδικότερα τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας».
Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του, «με τον Πρωθυπουργό τόσο στις Συνόδους Κορυφής όσο και στα Συμβούλια Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στα οποία εκπροσωπώ την ελληνική κυβέρνηση, δώσαμε την περασμένη χρονιά μία σειρά από κρίσιμες μάχες -με πιο καθοριστική εκείνη πέρυσι το καλοκαίρι στις Βρυξέλλες- για να φέρουμε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης που έχει λάβει ποτέ η χώρα, το οποίο ανέρχεται στο μνημειώδες ποσό των 72 δις ευρώ».
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Βαρβιτσιώτη αναφέρει:
«Μία νέα εποχή για την Ελλάδα αλλά και για τη Δυτική Αθήνα ξεκινάει με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης έρχεται να αλλάξει συνολικά την Ελλάδα αλλά και ειδικότερα τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, καθώς σε αυτό το γιγαντιαίο πρόγραμμα εντάσσονται δύο εμβληματικά έργα: Πρόκειται για την αναδάσωση του Ποικίλου Όρους και την υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, στις περιοχές των Δήμων Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας.
Τίποτα δεν έγινε τυχαία.
Με τον Πρωθυπουργό τόσο στις Συνόδους Κορυφής όσο και στα Συμβούλια Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στα οποία εκπροσωπώ την Ελληνική Κυβέρνηση, δώσαμε την περασμένη χρονιά μία σειρά από κρίσιμες μάχες – με πιο καθοριστική εκείνη πέρυσι το Καλοκαίρι στις Βρυξέλλες – για να φέρουμε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης που έχει λάβει ποτέ η χώρα, το οποίο ανέρχεται στο μνημειώδες ποσό των 72 δις ευρώ.
Από αυτά τα χρήματα, τα 32 δις ευρώ προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, που σήμερα παίρνει σάρκα και οστά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, το οποίο έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) σε ορίζοντα εξαετίας πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσει 200.000 νέες θέσεις εργασίας.
Το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για όλη την Ελλάδα και για τη Δυτική Αθήνα. Κι αυτό έγινε μετά από συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου σήμερα να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι η υλοποίηση των δύο σημαντικών έργων θα γίνει με κοινοτικούς πόρους.
Έχουμε και όραμα και σχέδιο. Και το κάνουμε πράξη.
#Δυτικά_Δυνατά»
https://www.facebook.com/MVarvitsiotis/posts/277808277054092
Σχετικά Νέα
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.