Μ. Βαρβιτσιώτης: Ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού μηχανισμού αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών εντός του πλαισίου της ΕΕ

Θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον πρεσβευτή της Τσεχίας στην Ελλάδα, Γιαν Μπόντι (Jan Bondy). Κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη του Τσέχου πρέσβη στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού επί τη ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του κ. Βαρβιτσιώτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη της, λόγω του επικείμενου Brexit, του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ως προς το τελευταίο, όπως γίνεται γνωστό, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε τόσο τη σημασία δημιουργίας ενός κοινού μηχανισμού αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών εντός του πλαισίου της ΕΕ, με βάση τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες της αλληλεγγύης και της ισότιμης κατανομής βαρών, όσο και την ανάγκη προώθησης της συνεργασίας με τρίτες χώρες στον τομέα της επανεισδοχής.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων Ελλάδος – Δημοκρατίας της Τσεχίας, μέσω αμοιβαίων επενδύσεων σε τομείς όπως ο τουρισμός.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Bondy μετέφερε πρόσκληση στον αναπληρωτή υπουργό να επισκεφθεί την Πράγα προκειμένου συναντηθεί με τον Τσέχο ομόλογό του, αλλά και να μετάσχει σε μια από τις προσεχείς συναντήσεις που πραγματοποιούν οι εδώ πρέσβεις των τεσσάρων χωρών της ομάδας του Βίζεγκραντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα