

Την ετοιμότητα της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο υπερτόνισε με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας. Την τελευταία φορά που η Ελλάδα μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας για 1 χλμ. (σ.σ. ανατολικά της Κρήτης), ανακοινώσαμε ΝAVTEX και προβήκαμε στις απαραίτητες προειδοποιήσεις.
Όταν αποκλείστηκαν από εκεί, θέλησαν να μπουν ξανά, αυτή τη φορά από την Κύπρο, αλλά είχαν την ίδια αντιμετώπιση κι εκεί. Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα. Δεν ξέρω ποιο είναι το όφελος από αυτό. Ίσως η εσωτερική πολιτική», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στην κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα με τον ομόλογό του από τη Βενεζουέλα.
Επίσης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε την επιστολή του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, προς το Κογκρέσο και την αναφορά του για την Τουρκία ότι «η παρουσία της Τουρκίας στη Συρία απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες».
«Αντί να κατηγορούν την Τουρκία, οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν τις δικές τους λανθασμένες πολιτικές. Επίσης, θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς με τον αμερικανικό λαό και το Κογκρέσο. Αυτή η επιστολή ήταν μια επιστολή αντιγραφή-επικόλληση. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις φράσεις και στο παρελθόν. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια όταν στέλνει επιστολές ή δίνει πληροφορίες στο Κογκρέσο. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του PKK και του YPG. Υποστηρίζουν αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό είναι έγκλημα σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ».
Σχετικά Νέα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι προτείνει στη Μόσχα να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις για 30 ημέρες
Να εγκαταλείψει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικές.
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.
Ρωσία-Ουκρανία: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση της πασχαλινής εκεχειρίας
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση, πέραν της Κυριακής, της πασχαλινής εκεχειρίας που.