Μ. Θεοδωρίδου: Δεν χρειάζεται τρίτη δόση στα παιδιά – Στηρίζει το άνοιγμα των σχολείων

Δεν υπάρχει σύσταση για αναμνηστική τρίτη δόση, στα παιδιά κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου. Τρίτη δόση προβλέπεται μόνο για όσα παιδιά βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή, επεσήμανε, κατά την διάρκεια της σημερινής τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Επίσης,σχολιάζοντας μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 6 Ιανουαρίου και αφορά σε παιδιά 5 έως 11 ετών, που εμβολιάστηκαν με pfizer, σημείωσε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν την προστασία και αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι εάν έχει χορηγηθεί πρώτη δόση και ακολουθήσει νόσηση, δεν χρειάζεται επιπλέον δόση.

Για τη νόσο MIS-C τόνισε ότι είχε επισημανθεί ο σπάνιος και υπαρκτός κίνδυνος, αλλά σύμφωνα με μελέτη από τις ΗΠΑ, δύο δόσεις εμβολίου της Pfizer προστατεύουν σε ποσοστό 91% από το σύνδρομο αυτό.

Αναφερόμενη στην εκρηκτική διασπορά της Όμικρον η σημείωσε ότι το ένδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολίου θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

Τέλος, η κ. Θεοδωρίδου στήριξε το άνοιγμα των σχολείων με σχολιάζοντας πως «το μέλλον της επόμενης γενιάς εξαρτάται από την ανεμπόδιστη εκπαίδευση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα