Μ. Θεμιστοκλέους: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν λήγει με την παρέλευση εξαμήνου

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν λήγει με την παρέλευση εξαμήνου», διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τόνισε ότι η τρίτη δόση εμβολιασμού έχει επιστημονική ουσία και όχι διοικητική και υπογράμμισε πως σήμερα και τις δυο προηγούμενες μέρες υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία όσον αφορά τον εμβολιασμό.

«Προχθές κλείστηκαν 20.000 ραντεβού, χθες κλείστηκαν 15.000 και σήμερα θα κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα», σημείωσε, ενώ όπως είπε, έχουν κλειστεί τις δυο τελευταίες μέρες πάνω από 65.000 ραντεβού για την τρίτη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου. Για όσους έχουν εμβολιαστεί με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της AstraZeneca θα πρέπει να έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Για εκείνους που έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, Η δεύτερη δόση θα γίνεται δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό είτε με το ίδιο εμβόλιο, είτε με το εμβόλιο Pfizer, ενώ σύντομα θα μπορεί να γίνεται και με το Moderna.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα