Μ. Θεμιστοκλέους: Ανοίγουν αύριο τα ραντεβού για εμβολιασμό ανθρώπων ηλικίας 80-84 ετών

Την Παρασκευή στις 18:00 ανοίγουν τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα από 80 έως 84 ετών, όπως είπε στην ενημέρωση ο γενικός γραμματέας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε όλες λεπτομέρειες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους και να προσέλθουν για εμβολιασμό.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού έφτασε στο 1,13 % καθώς έχουν εμβολιαστεί 123.077 άνθρωποι από την αρχή που ξεκίνησε ο εμβολιασμός. Μάλιστα όπως αποκάλυψε, χθες καταγράφηκε ρεκόρ εμβολιασμού στη χώρα μας.

Μίνα Γκάγκα: Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με τις μεταλλάξεις του ιού

«Μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις αλλά ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα όπως σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που δυστυχώς έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα» επεσήμανε Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία.

Όπως είπε, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, από πολλές άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία όπου εκτιμάται ότι το 20% των μεταδόσεων οφείλεται στην νέα μετάλλαξη, γιατί πήραμε έγκαιρα μέτρα. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι η μετάλλαξη δείχνει να ανταποκρίνεται στο εμβόλιο και αυτό είναι θετικό.

Τέλος, υπενθύμισε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας και των αποστάσεων. Όπως είπε τα μέτρα ατομικής ευθύνης είναι απαραίτητα και πρέπει να τα τηρήσουμε για όσο καιρό, ακόμα, χρειαστεί.

Σχετικά Νέα