Μ. Συρεγγέλα: Πρέπει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο

Στο θέμα της «Κιβωτού του Κόσμου» αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, μετά τις αποκαλύψεις που έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

«Είναι όχι μόνο σκληρό. Είναι φρικιαστικά πραγματικά αυτά που ακούμε και όλες αυτές οι καταγγελίες. Όλα διερευνώνται από την Εισαγγελία Ανηλίκων. Πρέπει να φτάσει το “μαχαίρι στο κόκαλο” σε κάθε περίπτωση» τόνισε.

Παράλληλα, η κα Συρεγγέλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης κανόνων στα ιδρύματα και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, όπως οι αυξήσεις των ποινών για τέτοιου είδους εγκλήματα. Δήλωσε ότι θα πρέπει να μας χαροποιεί το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να ανοίγουν τα στόματα και σημείωσε ότι στόχος είναι η αύξηση των καταγγελιών για παρόμοια περιστατικά.

Η κα Συρεγγέλα διαβεβαίωσε ότι στα ιδρύματα όπου διαμένουν παιδιά γίνονται πολλοί έλεγχοι, περισσότεροι από ό,τι γίνονταν στο παρελθόν και εξήγησε ότι δεν είναι όλες οι δομές που ασχολούνται με παιδιά κακοποιητικές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα