

«Σήμερα, επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουμε επιτέλους νόμους που εφαρμόζονται στην πράξη, γιατί στο παρελθόν, πολλές φορές, υπήρχαν ή θεσπίζονταν νόμοι που στο τέλος δεν υλοποιούνταν», τόνισε μεταξύ άλλων η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών Μαρία Συρεγγέλα από το βήμα του 2ου Συνεδρίου Women in Law που διοργάνωσε η Νομική Βιβλιοθήκη.
Ειδικότερα, μιλώντας για την ενδυνάμωση των νομικών στον αγώνα κατά της έμφυλης βίας, η κ. Συρεγγέλα ανέφερε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως: η ενίσχυση του Δικτύου Δομών (Γραμμή SOS 15900, 44 Συμβουλευτικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, 19 Ξενώνες Φιλοξενίας), η εφαρμογή Panic Button, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025, η κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία και η δωρεάν νομική στήριξη για γυναίκες θύματα βίας και τόνισε πως «αν και έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα, χρειάζονται ακόμα πολλά περισσότερα να γίνουν».
Η γραμματέας της ΝΔ αναφέρθηκε τέλος, στην ανάγκη υπερκομματικής συναίνεσης, όταν πρόκειται για νομοθετικές και όχι μόνο πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και επισήμανε ότι «χρειάζεται συνεργασία της κυβέρνησης τόσο με την κοινωνία των πολιτών όσο και με τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς φορείς, για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αυτά, με βάση το νομικό πλαίσιο που ορίζει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης».
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Συλλυπητήρια Κ. Μητσοτάκη για το θάνατο του πάπα Φραγκίσκου
“Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι.
ΣΥΡΙΖΑ: Η επέτειος της 21ης Απριλίου αποτελεί υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης
«Η θλιβερή επέτειος της 21η Απριλίου αποτελεί πάντα υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης και υπεράσπισης.
ΚΚΕ: Οι πρωταγωνιστές της δικτατορίας των συνταγματαρχών ήταν πρόσωπα που υπηρέτησαν τους μηχανισμούς του αστικού κράτους
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη “μαύρη” επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας.
Ν. Ανδρουλάκης για την 21η Απριλίου: Η συλλογική μνήμη άγρυπνος φρουρός των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
«Το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 γύρισε την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω,.