Μ. Σμιθ: H Microsoft πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη επένδυσή της στην Ελλάδα

Τη μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στα 28 χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Μ. Σμιθ σε εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού. Όπως είπε σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική οικονομία καθώς δεν είναι κάτι που κάνει ο όμιλος σε πολλές χώρες. Τόνισε δε ότι η επένδυση δεν θα προχωρούσε χωρίς την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εταιρεία πρόκειται να δημιουργήσει ένα μεγάλο Κέντρο Δεδομένων (Data Center), που θα αποθηκεύει και διαχειρίζεται τα δεδομένα στο υπολογιστικό «νέφος» (cloud computing). Θα είναι ένα από τα πρώτα κέντρα δεδομένων της εταιρείας στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, κ Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι όλα ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου όταν συναντήθηκαν στο Νταβός. Τώρα αποδεικνύεται ότι η ισχυρή βούληση της χώρας να προοδεύσει και η θέληση μιας υπερδύναμης της τεχνολογίας αποφέρει καρπούς.

Χαρακτήρισε σημαντική την επένδυση με πολυεπίπεδη οικονομική συμφωνία. Η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόμβος του cloud και αυτό οδηγεί τη χώρα μας στον 21ο αιώνα. Η ίδρυση του data center από ένα τεχνολογικό κολοσσό αναβαθμίζει τη χώρα ως επενδυτικό προορισμό. Δεν συνεπάγεται μόνο ξένα κεφάλαια και θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης αλλά για μια κίνηση που έχει προστιθέμενη αξία. Σε βάθος χρόνου αυτή η προστιθέμενη αξία μπορεί να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο το σημαντικό είναι ότι θα τονωθεί η ανταγωνιστικότητα μικρών και μεγάλων εταιρειών.

Η τεχνολογία είναι καταλύτης ανάπτυξης, συνέχισε ο πρωθυπουργός. Για την κυβέρνηση είναι κορυφαία προτεραιότητα προκειμένου οι Ελληνες να είναι με τους νικητές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα